Router Tp Link i internet Tp - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Router Tp Link i internet Tp (/router-tp-link-i-internet-tp-12626-t) |
Router Tp Link i internet Tp - anderson10 - 01.01.2011 18:59 Witam. Posiadam na komputerze stacjonarnym internet z TP z modemem ZXDSL 852. Zakupiłem router TP-LINK TL-WR340G, ponieważ chce mieć internet bezprzewodowy w laptopie. Mam problemy ze złączeniem wszystkiego do kupy. W tej chwili mam wszystko połączone w następujący sposób: gniazdko telefoniczne-->modem, router mam połączony dołaczonym przewodem do wejscia WAN routera i do wejscia z tylu komputera stacjonarnego. W takim polaczeniu swieca sie/migaja wszystkie lampki routera oprocz tych ponumerowanych od 1-4. Laptp wykrywa siec i sie z nia laczy, lecz caly czas jest ,,brak dostepu do internetu''. Jak polaczyc/skorfigurowac to wszystko aby wreszcie dzialalo? Licze na Wasza pomoc. RE: Router Tp Link i internet Tp - andrew-jar - 01.01.2011 19:12 Witam musisz udostępnić internet dla karty sieciowej, inaczej mówiąc trzeba wejść w połączenie modemowe i tam zaznaczyć udostępnianie. Pozdrawiam RE: Router Tp Link i internet Tp - anderson10 - 06.01.2011 17:39 Ok dzieki, pomogło. Mam jeszcze jedno pytanko:czy jest jakaś możliwość aby internet na laptopie dzialal z wyłączonym komputerem stacjonarnym? Gdy jest on wyłączony to oczywiscie wyłącza sie tez modem Tp, internet bezprzewodowy z laptopa połancza sie, ale nie ma dostępu do interneru. RE: Router Tp Link i internet Tp - andrew-jar - 07.01.2011 08:31 Witam Nie ma takiej możliwości. Jedyna możliwość to zakup routerka ADSL wifi, który ma w sobie modem oraz router. Wiem, że jest to koszt ponad 100zł, ale dzięki niemu możesz mieć niezależny internet na każdym z komputerów. Pozdrawiam PS. Zobacz tą ofertę na allegro. RE: Router Tp Link i internet Tp - anderson10 - 07.01.2011 16:17 Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Pozdrawiam:] |