![]() |
Rozwiązany Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze (/problem-z-wyswietlaniem-obrazu-na-monitorze-12598-t) |
Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze - peciaq - 31.12.2010 14:11 Witam, Mam następujący problem: od jakiegoś czasu zaobserwowałem że podczas grania w gry, jak również podczas np. oglądania czegoś na Youtube'ie u góry wyświetlanego obrazu, obraz jakby rozdziela się - wygląda to tak jakby przeciąć ten obraz na dwie części i jedna nie nadąża za drugą, albo coś takiego, no - nie wiem jak to wytłumaczyć. Czy to może być wada karty graficznej? A może monitor? Moja karta graficzna to kiepska nVidia GeForce 9500GT. Pozdrawiam. RE: Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze - ihatebuffering - 01.01.2011 19:44 Na razie spróbuj przeinstalować sterowniki do grafiki, kodeki oraz flashplayera. Może zamieść screena jeśli uchwycisz ![]() RE: Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze - peciaq - 01.01.2011 23:23 Sterowniki do grafiki, kodeki i flashplayer akurat właśnie instalowałem dzisiaj nowe. Problem powtarza się - tym razem zaobserwowałem go podczas oglądania filmu na kompie. Screena nie uchwycę, bo to widać tylko jak obraz się rusza, niestety. ![]() RE: Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze - ihatebuffering - 02.01.2011 13:32 No nie wiem jak to wygląda to nic nie powiem. Sprawdź w Biosie czy też takie coś występuje. Ale bardziej bym obstawiał na monitor. Masz CRT? RE: Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze - fourup - 02.01.2011 13:52 To na pewno NIE jest wina monitora... podaj dokładną specyfikację kompa, wersję systemu i zainstalowanych sterów i kodeków. RE: Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze - ihatebuffering - 02.01.2011 14:45 fourup skąd możesz wiedzieć? Nawet nie wiemy jak to wygląda? Może to artefakty od karty graficznej, a może coś innego? RE: Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze - thermalfake - 02.01.2011 16:28 Zgadzam się z fourup'em. Jak męczy cię ten monitor to podmień grafikę i kabel, albo wykorzystaj grafikę integrę na płycie jeśli masz. Coś już Ci to powie. Rozjazd na dwie części obrazu i takie zachowanie to nie artefakty pochodzące z grafiki. Zawsze można też odpalić sobie płytkę ratunkową z dowolnym systemem albo coś linuxowatego (np bootowane iso cd knoppix'a) i obserwować czy będzie tak samo. RE: Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze - peciaq - 02.01.2011 16:55 A możliwe, że to była wina kodeków? Kolega Illidan polecił mi pakiet kodeków i po zainstalowaniu tego pakietu mam wrażenie że jest lepiej, przynajmniej w filmach. RE: Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze - fourup - 02.01.2011 18:52 Obstawiałem kodeki, lub niewłaściwe stery dla grafiki. Jednak przed instalacją działających/właściwych należałoby odinstalować poprzednie. Chodzi o zrobienie porządku, a nie przykrycie bałaganu nowym dywanem... ![]() RE: Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze - peciaq - 03.01.2011 18:52 Spoko, wiem ![]() Ogólnie rzecz biorąc zauważyłem że w SubEdit Playerze obraz jest o wiele gorszy niż np. w AllPlayerze. Ten sam film odtwarzany w jednym i drugim różni się obrazem. ![]() RE: Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze - ihatebuffering - 03.01.2011 19:49 Dla mnie Allprayer też ma gorszą jakość ![]() Edit: Sławektor napisał mi gdzie zmienia się parametry napisów, czyli brak wad ![]() RE: Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze - peciaq - 04.01.2011 11:12 O, proszę. Nie znam tego programu. RE: Problem z wyświetlaniem obrazu na monitorze - peciaq - 22.06.2012 01:30 Na MPC:HC faktycznie najlepsza jakość jaką widziałem. Obstaję przy tym i polecam. Wątek rozwiązany. |