![]() |
Program gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Program gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać (/program-gadzety-pulpitu-systemu-windows-przestal-dzialac-1255-t) |
Program gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać - SGhost - 05.09.2009 07:02 Witam jak naprawić ten błąd? ![]() stało się to po zainstalowaniu tego gadżetu z poniższego tematu http://windows7forum.pl/gadzet-pasek-boczny-z-dyskami-t-279.html w szczegółach pisze Kod: Opis: RE: Program Gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać - slawektor - 07.09.2009 11:11 Może zadziała to:Zobacz RE: Program Gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać - SGhost - 07.09.2009 13:40 moze by i zadziałało u mnie jednak sciezka konczy się na HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion RE: Program gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać - magik - 22.09.2009 20:17 Ja mam identyczny blad, ale po zainstalowaniu paczki 1000 gadżetów i nie mam pojecia jak go zwalczyc. Ma ktos jakis pomysl moze? powyzsze rozwiazanie kolegi <b>slawektor</b> nie dalo zadnych efektow. ----------------------------------------------------------- No i tak rozwiazaniem okazalo sie usuniecie dogranych gadżetów może u kolegi tez to podziala u mnie dalo rade. Pozdrawiam RE: Program gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać - gatar - 22.09.2009 21:49 Witam. Miałem podobnie jak SGhost. Pomogło przywrócenie systemu do stanu przed instalacją tego "gadżetu". RE: Program gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać - slawektor - 22.09.2009 22:13 Zobacz w ten sposób: Opcje folderów i wyszukiwania -> Widok. Na liście znajdź i zaznacz opcję "Pokaż ukryte pliki, foldery i dyski. Potem folder Użytkownicy -> AppData -> Local -> Microsoft -> Windows SideBar -> Gadgets i usunąć folder z tym gadżetem. RE: Program gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać - korbol - 05.10.2009 00:41 Mi wyskakiwało "Gadżety przestały działać". Zamykałem i wchodziłem tak jak slawektor czyli Opcje folderów i wyszukiwania -> Widok. Na liście znajdź i zaznacz opcję "Pokaż ukryte pliki, foldery i dyski. Potem C:/Twoja_nazwa_użytkownika folder Użytkownicy -> AppData -> Local -> Microsoft -> Windows SideBar -> Gadgets i usunąłem plik Settings włączyłem gadżety i ustawiłem je od nowa. Działa ![]() Problem stwarzała mi pogoda,ale to tak na marginesie ![]() RE: Program gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać - Luke - 24.11.2009 21:22 Dziś spotkał mnie ten sam problem, co korbol. Nagle na moim netbooku gadżety przestały działać. Ni z tego, ni z owego pojawił sie komunikat "Program Gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać". Zastosowałem wskazówkę korbola, dzięki czemu mogę mieć wszystkie gadżety prócz pogody, bo gdy tylko wstawię gadżet pogody, sytuacja się powtarza. Dziwię się, bo to się stało nagle, bez mojej jakiejkolwiek interwencji. :-/ Teraz nie mogę mieć gadżetu pogody, a dla mnie jest on bardzo użyteczny. Czy ktoś zna sposób na poprawne przywrócenie tego gadżetu, by nie powodował problemu? RE: Program gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać - Luke - 24.11.2009 21:55 I mam zrezygnować z systemowego gadżetu pogody, tylko dlatego, że nagle przestał mi działać, choć działał do tej pory? Nie chcę omijać problemu, tylko znaleźć rozwiązanie. Rozumiem, że Ty go nie znasz. Ciekaw jestem, co w ogóle jest jego przyczyną... Co do opcji szukaj... to właśnie ona doprowadziła mnie do tego tematu. ![]() RE: Program gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać - Luke - 24.11.2009 22:29 Hmm... a skąd i jak mogę zainstalować gadżet pogody, który domyślnie jest w systemie? ![]() Tu ktoś napisał, że stworzył nowe konto i tam wszystko zadziałało. Wygląda na to, że pewnie coś w plikach folderu użytkownika się zepsuło. Może jakieś błędne pliki tymczasowe, błędy w cache... Hm... trudna sprawa. RE: Program gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać - Luke - 24.11.2009 23:41 Tak, napisałem o tym w pierwszym poście tutaj. Dzięki temu mogłem włączyć wszystkie gadżety oprócz pogody. Po włączeniu gadżetu pogody znów dostawałem błąd - czyli znów musiałem usunąć ten plik Settings, żeby móc dodawać gadżety. Udało mi się podmienić gadżet pogody plikami z innego komputera, ale to też niczego nie zmieniło. RE: Program gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać - slawektor - 25.11.2009 07:56 Wyczyść folder %temp% Jak wpiszesz gadżet pokazuje się opcja przywróć gadżety pulpitu zainstalowane z systemem Windows, spróbuj to zrobić, ale zanim to zrobisz w ustawieniach regionalnych i językowych, w zakładce Administracyjne zmień na angielski. RE: Program gadżety pulpitu systemu Windows przestał działać - Luke - 25.11.2009 10:21 Niestety, nie pomogło. Nadal próba wstawienia gadżetu pogody kończyła się niepowodzeniem. Posunąłem się do ostatecznego, ale działającego sposobu - przeniosłem się na nowe konto. ![]() |