![]() |
Windows 7, przypomnienie hasła/wejście bez - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Windows 7, przypomnienie hasła/wejście bez (/windows-7-przypomnienie-hasla-wejscie-bez-12412-t) |
Windows 7, przypomnienie hasła/wejście bez - Erfeur - 25.12.2010 10:16 Witam, mam oto taki problem, Moja mama wczoraj na wigilie dostała notebooka Acera ASPIRE ONE, z systemem Windows 7 Starter, oczywiście chciała założyć hasło, i tak każdy z rodziny je znał bo wszystkim powiedziała... I na tym kompie jest taka jakaś "opcja czy coś" przycisk FN i trzeba go trzymać żeby zamiast np. K nie pisało się 2 , zamiast U nie pisało się 4... I jak ona wpisywała to hasło to nie trzymała tego przycisku więc coś mogło się pomieszać... I teraz przy logowaniu prubuję trzymać ten przycisk i pisać , to nic się nie dzieje,żadne litery nie wyskakują... I niewiem teraz jak wejść tam.. jest tylko 1 konto...po kulku błędnych próbach wpisania chasłą jest możliwość : "RESETUJ HASŁO" ale tam trzeba jakieś specjalne urządzenie USB do tego jakieś specjalne do przywracania hasła,... I niewiem co teraz zrobić... Proszę o pomoc ,
Pozdrawiam Bartek RE: Windows 7, przypomnienie hasła/bejście bez - thermalfake - 25.12.2010 10:31 Niech wpisuje jak wpisywała, ewentualnie robiła to z caps lockiem, no chyba, że coś pomyliła jeszcze z innymi klawiszami. Jest parę narzędzi do resetowania haseł ale na Twoim miejscu najszybciej i najprościej było by przywrócenie recovery z dysku, Alt+F10 przy starcie i po problemie. RE: Windows 7, przypomnienie hasła/bejście bez - Erfeur - 25.12.2010 10:54 Nie robiła z CAPS LOCKIEM bo juz próbowałem na 100 sposobów, Dałem ten ALT F10 wyskoczyło jakieś okienko, coś się ładowało, i później wyskoczyła strona logowania i jest dalej hasło założone i próbuje dalej, to co było jako pierwsze wpisywać to co potem, i nic,,... jest jakiś inny sposób? Co mam zrobić? RE: Windows 7, przypomnienie hasła/wejście bez - slawektor - 25.12.2010 11:05 Uruchom w trybie awaryjnym. Wpisz: netplwiz i odchacz: ![]() RE: Windows 7, przypomnienie hasła/wejście bez - Erfeur - 25.12.2010 11:31 A jeszcze jedno pytanie, sorry bo ja ne jestem jakoś szczególnie dobry w informatyce, i pewnie nawet kilku podstaw nienam.. Ale jeśli włączam w trybie awaryjnym, to i tak muszę wpisać hasło.. i co tam mam wpisać to netpl... czy gdzie i kiedy? RE: Windows 7, przypomnienie hasła/wejście bez - f0rest! - 25.12.2010 13:17 Powiedz jedno masz dostęp do trybu awaryjnego jak tak to start-uruchom (jak nie ma win+r) cmd w konsoli -net user NAZWAKONTA HASLO np net user Windows7 forum i forum to haslo a Windows7 to nazwa użytkownika dla którego zostało zmienione hasło |