BLuscreen ntosrkrnl.exe! - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: BLuscreen ntosrkrnl.exe! (/bluscreen-ntosrkrnl-exe-12408-t) |
BLuscreen ntosrkrnl.exe! - likus11 - 24.12.2010 21:20 Witam! od Pewnego czasu kupiłem nowy komputer i kupiłem Windows 7 więc moj problem jest nastepujacy mam ogramny klopot z bluescreen co chyba powoduje wzsystko Miedzy innymi wylacza mi sie monitor po czm siada komputer .odczytalem za pomoca debuga i bledem jest plik ntoskrnl.exe probuje go otworzyc lecz wyskakuje taki błąd: Nie Można Uruchomic aplikacji C:/Windows/system32/ntoskrnl.exe w trybie Win32 Mój windows jest oryginalny więc w czym problem bo jesli to jakas grubsza sprawa oddam go bo jest na gwarancji lecz do serwisu najbizszego gdzie kupilem kompa mam jakies 300Km RE: BLuscreen ntosrkrnl.exe! - thermalfake - 24.12.2010 21:37 Spokojnie Najpierw zajmiemy się tym aby system podczas bsod-a nie restartował się Komputer -> prawoklik -> właściwości -> zaawansowane ustawienia systemu -> zakładka zaawansowane -> na dole opcja uruchamianie i odzyskiwanie -> ustawienia -> awaria systemu -> odznaczyć automatycznie uruchom ponownie Jest to po to abyś podał nam jaki występuje kod błędu, bądź cyknął fotkę. Inny sposób odpal programik bluescreenview, zrób zrzut Od tego będzie uzależnione na czym się będziemy skupiać. Sam możesz jeszcze wykonać test pamięci memtest i test dysku np mhdd. Jak to zrobić masz pełno opisów w necie jak i tu na forum. RE: BLuscreen ntosrkrnl.exe! - likus11 - 24.12.2010 21:46 Jaki wystepuje kod błędy bluscreena?? Otwarłem przez debugera jest u gory ntosrknl.exe czy chodzi o to? Ponieważ nie bardzo rozumiem Jeszcze nie zdarzylo mi sie robić coś takiego .;/ Zrobiłem jak pokazałeś teraz lecz dalej nic nie rozumiem |