![]() |
Brak internetu na kablu i wifi - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Brak internetu na kablu i wifi (/brak-internetu-na-kablu-i-wifi-12257-t) |
Brak internetu na kablu i wifi - grek269 - 18.12.2010 21:33 Sprawa wygląda tak... Mam nowego lapa... I jest on na systemie Win 7... <-- nowe gowno... Routher skonfigurowalem poprawinie. Bo Lapek lapie sygnal widzi go chce haslo itp.. Haslo poadje i mam "Brak dostepu do internetu" taki sam komunikat mam jak podlaczam kabl (Rj-45) Neta mam z orange free dom. udalo mi sie polaczyc go z routherem TP-link TD-W8950ND. Siec zostala skonfigurowana. Net na PC jak widac jest. Bo wlasnie pisze tego posta z PC ale na lapku jest ten pier.... komunikat "brak dostepu do internetu" Prosze o podanie mi informacji badz instrukcji na skonfigurowanie protokołow... Bo to jest chyba caly problem czyż nie? Z gory dziekuje za wszelka pomoc. Czekam na wasze porady RE: Brak internetu na kablu i wifi - LadyInBlue - 18.12.2010 21:41 Ja bym na Twoim miejscu przyjrzała się firewall'owi. Możliwe, że on blokuje Ci połączenia z netem. RE: Brak internetu na kablu i wifi - grek269 - 18.12.2010 21:55 Wszystko mam wylaczone zapory nie zapory komp jest narażony na wszystko (tylko nie na internet) ;/ RE: Brak internetu na kablu i wifi - LadyInBlue - 18.12.2010 22:04 To skoro nie to włącz z powrotem firewall. U mnie na siódemce jak był problem z połączeniem mimo dobrej konfiguracji łącza jak kliknęłam na to Narzędzie diagnostyczne połączenia [czy jak to się nazywa] i jakoś pomogło. RE: Brak internetu na kablu i wifi - grek269 - 18.12.2010 22:13 i nic.. ani w tą ani w tą.... RE: Brak internetu na kablu i wifi - LadyInBlue - 18.12.2010 22:18 Masz neta przez orange jak zrozumiałam. Weź spróbuj połączyć bezpośrednio modem orange do laptopa. RE: Brak internetu na kablu i wifi - grek269 - 18.12.2010 22:23 i nic.. ani w tą ani w ttylko myk jest taki ze to jest gdniazdo telefoniczne... A sam modem jest zasilany przez usb... masakra co nie? a proba podlaczenia modemu konczy sie nie pomysle... net pada calkowicie ą.... połączenie IPv4: Brak dostepu do Internetu Połączenie IPv6:brak dostepu do Sieci Stan nośnika: właczone SSID: RAKOWSKA_network Czas Trwania ponad 55 min Szybkość: 65,0 Mb/s Jakos sysgnału 5/5 A Aktywnosc wysłano i odebrano jest ciagle powiekszajaca sie.... Dla tego moim zdaniem serven ma cos zwalonego w tym protokole 6... RE: Brak internetu na kablu i wifi - LadyInBlue - 18.12.2010 22:30 Ja mam modem podłączany przez USB i nie narzekam ![]() RE: Brak internetu na kablu i wifi - grek269 - 18.12.2010 22:48 na pc jest automat i tu i tam... na lampku tez... ale na lapku nie tribi... zapora zrobiona firewal tez... a to dalej nie dziala... ;/ RE: Brak internetu na kablu i wifi - LadyInBlue - 18.12.2010 23:12 Zapora systemu windows to to samo co firewall, jeżeli masz je obydwie włączone to one blokują neta! RE: Brak internetu na kablu i wifi - grek269 - 18.12.2010 23:24 zapora wł i wył. Dalej jest brak dostepu do internetu... sory ale cos chyba nie tutaj szukamy.. . zapore zresetowalem wiec to nie jest jej wina ani firewalle. Problem tkwi albo w rouherze albo w laptopie... no bo nie chce mi sie wierzyc ze zle jest skonfigurowany rother... jutro albo w pon wezme 2 lapa i zobacze czy jestem w stanie sie podlaczyc... a jeszcze jedno pytanko jesli zmienie system na XP pro sp2/3 to raczej nie powino byc juz takiego problemu co nie? A do tego wlasnie pc jest na tym systemie... ![]() ![]() ![]() Jak zmienie system (chodz jest dysk recover) To strace gwarancje czy nic sie nie stanie (jesli nie rusze ukrytej partycji)? Czekam na szybka odpowiedz. RE: Brak internetu na kablu i wifi - andrew-jar - 19.12.2010 19:26 Witam @grek269 - nie gdybaj tylko podaj odczyt z ipconfig /all. Jeżeli nie chce po auto DHCP to przypisz na stałe adresacje dla karty sieciowej (czy to lan czy wifi) jako dns możesz wpisać ip bramki. Piszesz o poprawnym skonfigurowaniu routera a co z filtrowaniem po MAC załączone? Pozdrawiam Ps. nie mów o czymś "syf" skoro nie poznałeś bliżej produktu. Druga strona medalu to twoje wypowiedzi na forum - chcesz pomocy to napisz coś więcej (więcej danych) nikt nie jest wróżką. RE: Brak internetu na kablu i wifi - stingear - 19.12.2010 19:34 Zrestartuj Zaporę systemu Windows. Instrukcja w dziale Tutoriale i poradniki. |