![]() |
Rozwiązany Czy zasilacz może mieć wpływ na wydajnośc gier? (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Czy zasilacz może mieć wpływ na wydajnośc gier? (rozwiązany) (/czy-zasilacz-moze-miec-wplyw-na-wydajnosc-gier-rozwiazany-12132-t) |
Czy zasilacz może mieć wpływ na wydajnośc gier? (rozwiązany) - kilerdj - 14.12.2010 23:21 Witam mam otóż taki PC Intel core i5 2.67 Ghz 6 Gb ram karta Geforce GT 250 1gb Windows 7 Home Premium x64. ale zasilacz Delta Electronic INC Model: DSP-250AB-22D Rev-07F Input 220-240V/3.15A 50Hz Output 250WMAX Dysk Nazwa firmy Western Digital Corporation bo gry nie chodzą tak jak powinny. I czy zasilacz może mieć wpływ, że nie może tak jakby się rozpędzić. RE: Czy ma wplyw? - tomcio931 - 16.12.2010 17:14 Gry nie chodzą jak powinny znaczy się co? Mulą się czy co, opisz jak możesz. WD to dość dobra firma, chwali się teraz te dyski. Sam mam ich w swoim kompie i nie miałem jeszcze żadnego problemu z nim. Nie znam się za bardzo na Zasilaczach ale ten jak widzę ma 250W (jak dobrze zrozumiałem), ja w swoim kompie (dosyć słabszym mam 400W). To jest raczej problem z którym się borykasz, spróbuj pożyczyć jakiś mocniejszy kole 500W chyba powinien pociągnąć albo mocniejszy żebyś mógł sprawdzić czy problem minie i w tedy kupiłbyś sobie nowy albo zaniósł do sklepu i poprosił o wymianę na lepszy. Pozdrawiam, mam nadzieje że pomogłem ![]() RE: Czy ma wplyw? - thermalfake - 16.12.2010 17:25 Ten sprzęt będzie żarł więcej jak 250W przy obciążeniu. Na pewno dobry model podałeś ?. Nie wierzę aby osoba składająca sprzęt do kupy popełniła takie faux pas. Gry się przycinają ? Dobre sterowniki wgrywałeś ? RE: Czy zasilacz moze mieć wpływ na wydajnośc gier? - ihatebuffering - 16.12.2010 18:22 Zasilacz zdecydowanie za słaby. Teoretycznie komp powinien Ci się resetować pod obciążeniem. Chociaż podobno karta jak nie ma wystarczającej mocy, to działa na 50% możliwości (ale to wtedy, gdy nie podepniemy do niej dodatkowego zasilania). RE: Czy zasilacz może mieć wpływ na wydajnośc gier? - kilerdj - 16.12.2010 21:18 Dobra ale jest stornka co pokazuje czy pójdzie gra i pokazuje ze na full jak cos to mogę wrzucić fotki zasilacza ? Gry poprostu nie chodzą tną się musze zmieniać rozdzielczość a czasami dawać wszystko na LOW bo poprostu nie da sie grać RE: Czy zasilacz może mieć wpływ na wydajnośc gier? - tomcio931 - 16.12.2010 23:55 (16.12.2010 21:18)kilerdj napisał(a): Dobra ale jest stornka co pokazuje czy pójdzie gra i pokazuje ze na fullNo, to normalne ale na stronkach nie bierze pod uwagę Zasilacza ![]() Musisz załatwić sobie mocniejszy Zasilacz bo ten nie wyrabia i to jest na 99,9% Twój problem z grami. Masz dobrą kartę graf procek itp ale to potrzebuje więcej mocy niż 250W ![]() Fotki możesz wrzucić ale tylko naklejek na tym zasilaczu ![]() Jak pisałem wyżej, spróbuj pożyczyć od kogoś mocniejszy i sprawdź w tedy jak chodzi (powinno być normalnie) i daj znać. RE: Czy zasilacz może mieć wpływ na wydajnośc gier? - kilerdj - 17.12.2010 13:16 Ok jutro kolega pozyczy mi zasilacz bo jedzie na święta więc sprawdzę i dam znać RE: Czy zasilacz może mieć wpływ na wydajnośc gier? - kilerdj - 22.12.2010 18:28 Tak to jest zasilacz sprawdzałem gry chodzą płynnie ;] |