Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Umnountable_boot_volume po raz drugi - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Umnountable_boot_volume po raz drugi (/umnountable-boot-volume-po-raz-drugi-12102-t)

Umnountable_boot_volume po raz drugi - xenaux - 14.12.2010 10:31

Witam, ponownie (w ciągu parunastu dni) zagościł u mnie tego typu BSOD: Unmountable_Boot_Volume. Wcześniej przywróciłem system z kopii zapasowej. Jednak chcę rozwiązać ten problem a nie tylko obejść. Na początek zamieszczam smart i wyniki z Victoria 4.3

[Obrazek: 2762159700_1291751854.jpg]

[Obrazek: 1571936500_1291753696.jpg]

Laptop jest w miare nowy- ma miesiąc. G-Sensor na Smart został "nabity" pewnie w sklepie bo sprzęt pochodzi z ekspozycji- ja nie mam zwyczaju rzucać laptopem :/ Jednak nie jest to wartość krytyczna. BSOD informuje o złych sterownikach, błędach w podpięciu dysku. Po instalacji systemu nagrałem jedynie komunikator tlen, więc pierwsza opcja odpada. Druga również też, bo nie mam nawet jak dobrać się do kabli. Procedura naprawcza poleca zastosowanie chkdsk /r. Problem w tym, że w konsoli (uruchamianej z płyty naprawczej W7) nie widać mojej partycji systemowej. Co za tym idzie- nie mam jak jej naprawić. Liczę na Wasze porady.

RE: Umnountable_boot_volume po raz drugi - thermalfake - 14.12.2010 19:56

Bad blocki w liczbie 40szt kwalifikują się do wysyłki gwarancyjnej. W odczycie smarta tez nie jest dobrze, atrybut 197. Zrób sobie kopię co ważniejszych rzeczy i oddawaj na gwarancję. Zdarza się nawet najlepszym firmom Uśmiechnięty Przywracaniem danych tego nie naprawisz. System próbuje odczytać dane z uszkodzonych sektorów i na tym się kończy.

RE: Umnountable_boot_volume po raz drugi - xenaux - 14.12.2010 20:43

(14.12.2010 19:56)thermalfake napisał(a):  Bad blocki w liczbie 40szt kwalifikują się do wysyłki gwarancyjnej. W odczycie smarta tez nie jest dobrze, atrybut 197. Zrób sobie kopię co ważniejszych rzeczy i oddawaj na gwarancję. Zdarza się nawet najlepszym firmom Uśmiechnięty Przywracaniem danych tego nie naprawisz. System próbuje odczytać dane z uszkodzonych sektorów i na tym się kończy.

Przeprowadzę zerowanie dysku i remap- jak nie poskutkuje to oddam na gwarancje Smutny

RE: Umnountable_boot_volume po raz drugi - thermalfake - 14.12.2010 21:22

Sam sobie odpowiedziałeś na zadany problem. Zawsze jest szansa, że zacznie sypać się dalej po wspomnianych operacjach. Przecież to urządzenie mechaniczne.