![]() |
Adapter PS/2 / COM > USB , wątpliwości odnośnie kompatybilności z gamepadem Saitek - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Adapter PS/2 / COM > USB , wątpliwości odnośnie kompatybilności z gamepadem Saitek (/adapter-ps-2-com-usb-watpliwosci-odnosnie-kompatybilnosci-z-gamepadem-saitek-12021-t) |
Adapter PS/2 / COM > USB , wątpliwości odnośnie kompatybilności z gamepadem Saitek - rafal723 - 10.12.2010 19:45 Cześć ! Mam problem, o którym już trochę na forum pisałem, ale z innej strony ![]() Przejściówka PS/2 > USB Adapter PS/2 > USB Ale dlaczego - wobec tego - piszę, pewnie zapytacie. A no, dlatego że byłem u mnie w mieście w komputerowych, w jednym nie mieli, w drugim było 2 gości i powiedzieli że to nie pójdzie (u nich nie było, a powiedziałem o Allegro). No więc teraz, kto miał rację: uczony (i uczciwy) informatyk, czy 2 facetów (Oni mogli tak powiedzieć, bo u nich nie było) ? Bo tak sobie myślę, że jak to są różne porty, to może być problem z przesłaniem sygnału, ale ja się zbytnio nie znam, więc proszę o pomoc Was. RE: Adapter PS/2 / COM > USB , wątpliwości odnośnie kompatybilności z gamepadem Saitek - DamiaX - 10.12.2010 21:03 Ja mam taką przejściówkę http://allegro.pl/ak10b-przejsciowka-adapter-usb-na-ps-2-pc-laptopa-i1319948199.html co ty podałeś link i nie mam problemu z przesłaniem sygnału. Na pewno tak powiedzieli że u nich nie było ![]() Ale lepiej jak byś kupił tą http://allegro.pl/k7-przejscie-z-ps2-na-usb-czarny-adapter-usb-ps-2-i1351013686.html ![]() RE: Adapter PS/2 / COM > USB , wątpliwości odnośnie kompatybilności z gamepadem Saitek - rafal723 - 18.01.2011 10:45 Kupiłem więc tą przejściówkę, właśnie przyszła kurierem (na kopercie "Ekspres", a czekałem ponad tydzień xD ), tylko że nie bardzo ją wykrywa. Potrzebuję coś zrobić, bo gamepad nie reaguje na ruchy gałkami w prawo, byl w naprawie, dali mi nowego, przychodzę do domu, odpalam grę :zonk: .... nadal ... Jest możliwe, żeby w grze było "coś", że nie reaguje (cały czas jedna seria NBA 2K10 oraz 2K11) ? Może trzeba zmodyfikować jakiś wiersz, albo coś innego ... Proszę, POMÓŻCIE ! RE: Adapter PS/2 / COM > USB , wątpliwości odnośnie kompatybilności z gamepadem Saitek - ihatebuffering - 18.01.2011 13:35 Możesz wyjaśnić jeszcze raz, po co Ci ta przejściówka? Kabel odstaje od portu? Jeśli pad na USB, to najlepiej podpiąć go na USB i tyle. Sterowniki jakieś instalowałeś do pada? RE: Adapter PS/2 / COM > USB , wątpliwości odnośnie kompatybilności z gamepadem Saitek - rafal723 - 18.01.2011 18:14 Instalowałem z płyty dołączonej do pada, tyle że te porty USB u mnie to jakieś dziwne są, bo nie mogę wtyczki od gamepada do końca włożyć. ![]() RE: Adapter PS/2 / COM > USB , wątpliwości odnośnie kompatybilności z gamepadem Saitek - ihatebuffering - 18.01.2011 21:27 Uszkodzenie portów? Może sama wtyczka USB z pada jest źle "wycięta". Ale rozumiem, że to uniemożliwia komunikację pada z kompem? RE: Adapter PS/2 / COM > USB , wątpliwości odnośnie kompatybilności z gamepadem Saitek - rafal723 - 19.01.2011 07:11 (18.01.2011 21:27)ihatebuffering napisał(a): Uszkodzenie portów? Może sama wtyczka USB z pada jest źle "wycięta". Ale rozumiem, że to uniemożliwia komunikację pada z kompem? No uniemożliwia, bo jeśli 2 gałki nie reagują na ruchy w prawo, to raczej ewidentnie przeszkadza. A gdybym kupił hub USB (jeden podłączam do PC, i mam 4 wejścia dod.) i do niego podłączać ? RE: Adapter PS/2 / COM > USB , wątpliwości odnośnie kompatybilności z gamepadem Saitek - rafal723 - 19.01.2011 12:41 Chyba mnie .... Kupiłem hub USB za 15 zł (mam aktualnie "kryzys" ![]() RE: Adapter PS/2 / COM > USB , wątpliwości odnośnie kompatybilności z gamepadem Saitek - DamiaX - 30.01.2011 00:36 NApewno to wina portów usb. Pożycz od kogoś pada i sprawdź czy to samo. Może pad uszkodzony znowu ?. Albo idź z padem do kogoś innego i sprawdź czy działa. RE: Adapter PS/2 / COM > USB , wątpliwości odnośnie kompatybilności z gamepadem Saitek - ihatebuffering - 30.01.2011 22:02 rafal723 pisałeś mi na PW, sorry chyba nie odpisałem. Najlepiej przetestuj pada na innym kompie i najlepiej z XP. I jeszcze na innej grze. Czy analogi działają w ogóle. Sprawdź, czy nie masz jeszcze takiego przełącznika trybów działania analogów na padzie. |