Windows 7 Ultimate x64 i BSOD - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Windows 7 Ultimate x64 i BSOD (/windows-7-ultimate-x64-i-bsod-11991-t) |
Windows 7 Ultimate x64 i BSOD - bananey - 09.12.2010 15:46 Witam, problem taki jak w temacie, czyli blue screen. Narzędzia automatycznej naprawy systemu nie pomogły, BS pojawia się zaraz po wczytywaniu się systemu po czym następuje restart. Szczegóły widoczne na zdjęciu. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam . RE: Win 7 Ultimate x64 i BSOD - bodziulla - 09.12.2010 20:42 Hej. Szkoda, że nie podałaś jaki masz dokładnie sprzęt. Na początek nie wiem ile masz ramu wyciągnij jedną kość i zobacz czy działa na jednej lub innej Jeszcze pytanie jaką masz kartę graficzną czy nie jest to przypadkiem GForce?. RE: Win 7 Ultimate x64 i BSOD - bananey - 10.12.2010 00:32 (09.12.2010 20:42)bodziulla napisał(a): Na początek nie wiem ile masz ramu wyciągnij jedną kość i zobacz czy działa na jednej lub innej Dokładnie - GF 9600GT 512mb, ram: 2x2gb, intel core 2 quad Q6600 Jutro sprawdzę czy rzeczywiście nie jest to problem uszkodzonej którejś z kości ramu i dam cynk EDIT: Niestety ani wyciągnięcie 1 kości ramu oraz podmiana slotów nie pomogła. Próbowałem na wszystkie sposoby i nic. Jakieś pomysły? RE: Windows 7 Ultimate x64 i BSOD - thermalfake - 11.12.2010 12:39 Przyczyn kilka: uwalony RAM, pamięć procka, grafika, sterownik któregoś urządzenia, usługa albo oprogramowanie antywirusowe. Na początek aplikujemy memtest, mhdd. Potem backup danych i reinstall. Zrób sobie ghost z partycji. Poprzywracaj tak jak miałeś wcześniej i zobaczymy czy dalej się nie sypie. RE: Windows 7 Ultimate x64 i BSOD - bananey - 11.12.2010 22:51 (11.12.2010 12:39)thermalfake napisał(a): Na początek aplikujemy memtest, mhdd. Potem backup danych i reinstall. Zrób sobie ghost z partycji. Poprzywracaj tak jak miałeś wcześniej i zobaczymy czy dalej się nie sypie. Proszę wolniej i bardziej łopatologicznie. Żeby było jasne - nie mogę w ogóle włączyć systemu, zaraz po pojawianiu się 'wczytywania systemu' pojawia sie bs. RE: Windows 7 Ultimate x64 i BSOD - Illidan - 12.12.2010 15:49 A możesz włączyć komputer w trybie awaryjnym??Albo Włączyć wybierając "Ostatnie działające ustawienia"??Jeśli tak to zastosuj radę i ściągnij program "MemTest" jak radzi kolega wyżej i przeskanuj pamięć.Przeskanuj komputer programem antywirusowym,jest taki wirus który powoduje taki błąd,nazywa się "HaxDoor".Do przeskanowania polecam program "Malwarebytes Anti-malware",znajdziesz go tu: http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebytes-AntiMalware,Program,Windows,13117.html Program "MemTest" znajdziesz tutaj: http://www.dobreprogramy.pl/Memtest86,Program,Windows,12556.html RE: Windows 7 Ultimate x64 i BSOD - bananey - 20.12.2010 14:47 Niestety uruchomienie pc jest niemożliwe. Komp resertuje kilka sek po pojawieniu się BS. RE: Windows 7 Ultimate x64 i BSOD - lee 90 - 20.12.2010 20:29 A próbowałeś naprawić system z płytki systemowej ? Może uszkodzony jest jakiś plik lub jądro systemu ? Tutaj masz podobny błąd LINK co prawda pod XP ale w support Microsoft piszą o wirusie... więc kto wie może i Ty padłeś ofiarą infekcji ? RE: Windows 7 Ultimate x64 i BSOD - nadachu - 19.03.2011 15:46 Problem tkwi w biosie płyty głównej i niekompatybilności Windows 7 z tymże biosem oraz sterownikami karty graficznej. Jedyne rozwiązanie to zainstalować jakiś inny windows -koniecznie 32 bitowy, pobrać i zainstalować najnowszy bios płyty głównej, a następnie na nowo Windows 7 i najnowsze sterowniki do GeForce. Tak mi się wydaje. |