Jak zrobić pasek zadań w Windows 7 taki jak w XP - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Jak zrobić pasek zadań w Windows 7 taki jak w XP (/jak-zrobic-pasek-zadan-w-windows-7-taki-jak-w-xp-11845-t) |
Jak zrobić pasek zadań w Windows 7 taki jak w XP - renovatio - 04.12.2010 10:57 Witam chodzi mi o to jak zrobić pasek zadań z prawej strony w Windows 7. W XP robiłem tak że w starcie tworzyłem nowy pasek zadań odblokowywałem go łapałem myszą i kierowałem na prawo a on sam się już przyczepiał i na całą długość ekranu robił(tzn od samej góry do startu, ale nie nachodził na niego). W rezultacie otrzymywałem taki quick lauch po prawej z zawartością dysku D: Blokowałem go i jak włączałem np. Operę to ona nie nachodziła na ten pasek tylko jej prawa krawędź stykała się z paskiem ale go było widać. RE: Jak zrobić pasek zadań w Windows 7 taki jak w XP - Nostromo - 04.12.2010 15:33 Pokaż screena jak masz teraz, bo nic nie stoi na przeszkodzie, żeby złapać pasek i przeciągnąć go na prawo na całą wysokość pulpitu i do szerokości (nawet) połowy pulpitu. RE: Jak zrobić pasek zadań w Windows 7 taki jak w XP - renovatio - 04.12.2010 18:43 Screena nie mam jak zrobić , bo mam teraz 7 zainstalowany. Ale robię identycznie jak w XP tzn.(PPM na pasek start, paski narzędzi>>nowy pasek>>wybieram dysk D) na starcie tworzy mi się quick launch z zawartością D , odznaczam "Zablokuj pasek zadań" i w tym momencie mogę go tylko przesuwać po pasku start ale za chiny nie chce wyjść poza pasek startu. |