Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie (/kompozycje-zmieniaja-sie-co-uruchomienie-11804-t) Strony: 1 2 |
Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - Gilbii - 02.12.2010 19:10 Witam ! Mam taki problem... Za każdym uruchomieniem zmienia mi się kompozycja ,ten piękny pasek zmienia się na ten z Windows 2000. Nie da się go zmienić przez personalizację . Zawsze działało przywracanie systemu , lecz teraz to także nie działa:| Nie wiem już co robić , proszę o pomoc. Daję Screen'a jak to wygląda... Tu daję jeszcze screen z próby uruchomienia Aero... Pozdrawiam Gilbii RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - joa126 - 03.12.2010 21:48 Ja też miałam taki problem ale w personalizacji są dostępne różne rodzaje pasków więc próbuj. Mi się udało :shy: RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - Gilbii - 04.12.2010 15:33 Ale mi chodzi uruchomienie aero a nie o zmianę koloru pasku... Ktoś odpowie bo już mam dosyć tego paska.... RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - ihatebuffering - 04.12.2010 15:54 W menu start wpisz services.msc znajdź tam usługę Menedżer sesji Menedżera okien pulpitu. Kliknij PPM i Uruchom, potem Właściwości i zaznacz tam tryb uruchamiania na Automatyczny. Przeczyść potem rejestr odpowiednim programem. RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - Gilbii - 04.12.2010 16:40 Robiłem automat był już ustawiony. RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - ihatebuffering - 04.12.2010 16:42 W menu start wpisz msconfig, zakłada uruchamianie - pokaż screena. Skanowałeś ostatnio dyski antywirusem? Podmieniałeś jakieś pliki systemowe? Po czym problem zaczął występować? RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - Gilbii - 04.12.2010 18:06 Problem wystąpił po instalacji ESET Smart Seciurity 4 , odinstalowałem lecz problem został.... Screen: RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - Gilbii - 05.12.2010 09:32 Gdy probuje ustawić na najlepszy wygląd wyskakuje mi Błąd: RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - ihatebuffering - 05.12.2010 12:50 Spróbuj przeinstalować sterowniki do grafiki. W autostartu odznacz Eseta. W usługach wyłącz też jego usługi. Sprawdź w dzienniku zdarzeń, jakie są błędy krytyczne systemu. Możesz też użyć opcji Napraw z płyty z Windows 7. RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - Gilbii - 05.12.2010 13:00 A gdzie znajdę naprawę z płyty Win 7 . bo jeżeli chodzi o to że wkładam płytę instalacyjną i klikam napraw to już robiłem ... nic... RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - ihatebuffering - 05.12.2010 13:02 Chodziło mi o zbootowanie płyty z Windows 7 i zamiast Instalacja wybrać Napraw. RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - Gilbii - 05.12.2010 14:52 Robiłem nic.... już nie wiem co mam zrobić , w marcu kupuje laptopa ale do tego czasu nie chce mieć takiego wyglądu.... Pomyślałem że się przyda RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - ihatebuffering - 05.12.2010 19:12 Mogę Ci udostępnić explorer.exe abyś go podmienił. Ale najszybciej będzie jak stworzysz sobie nowe konto usera i przerzucisz dane z aktualnego. Możliwe jest, ze Nod dodaj jakieś pliki systemowe do kwarantanny. Możesz jeszcze przeskanować dyski innym antywirem. W menu start wpisz msconfig, zakładka usługi, zaznacz tam "ukryj wszystkie usługi firmy MS" i pokaż screena. RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - Gilbii - 05.12.2010 19:51 ... Wkurzyłem się i przeinstalowałem Windowsa... Lecz problem nadal występuje Oo.... Jak umiecie to pomóżcie , a jeżeli nic nie pomoże to wrócę do XP RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - DamiaX - 05.12.2010 20:04 A masz jakiś inny system obok Windows 7 ?. Po kernel wydaje mi się że masz chyba linuksa. Mogę się mylić ale jaką masz architekturę systemu ? RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - Gilbii - 05.12.2010 20:43 Jaki system , mam tylko Win 7 . obie partycje były formatowane przed instalacja Windowsa. Teraz także zauważyłem że aero to tylko przezroczystość okienek a ja mam problem z czym innym... Gdy podłączyłem inną gorsza kartę to wyskoczyło mi powiadomienie że nie może wyświetlić wyglądu "siódemki" A na mojej karcie NVIDII nic takiego nie wyskakuje ani żadnego komunikatu nie ma... RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - ihatebuffering - 06.12.2010 10:27 Podaj nam dokładne dane PC. Windows 7 32 czy 64 bitowy ? RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - Gilbii - 06.12.2010 17:33 PC: Proc. AMD 1.90MHZ Graf. NVIDIA zin. Płyt gł. MSI 1 gb RAM Windows 7 home premium E x83 (32bit) RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - ihatebuffering - 06.12.2010 18:02 W menu start wpisz dxdiag, uruchom i poczekaj aż pasek załaduje się. Teraz kliknij Zapisz wszystkie informacje. I zapisz gdzieś jako plik txt. Zamieść go na forum. Są tam dokładne dane PC. Przydadzą się, może będzie możliwość aktualizacji biosa i pozostałych sterów. RE: Kompozycje zmieniają się co uruchomienie - Gilbii - 06.12.2010 19:13 TUTAJ\/ Oto Treść pliku DxDiag |