Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
System zżera mi cały RAM!! zżera Dysk systemowy i zawiesza sie - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: System zżera mi cały RAM!! zżera Dysk systemowy i zawiesza sie (/system-zzera-mi-caly-ram-zzera-dysk-systemowy-i-zawiesza-sie-11803-t)

System zżera mi cały RAM!! zżera Dysk systemowy i zawiesza sie - Fikol - 02.12.2010 17:58

Witam,

mój problem to wykorzystanie nawet 97% RAMU 20 minut po uruchomieniu systemu. problem wydarzył się nagle kilka dni temu i się ciągnie, równolegle żżera mi również miejsce na dystku twardym, systemowym, nawet ponad 100GB, po czym się zawiesza. wyczyściłem rejestr, nie pomaga.

posiadam
Win 7 Home Premium 64 bity
Quad Core 2.4
4gb ramu
GF 295
zasilacz 800W
3 dyski twarde
w tle działa: Impulse, Steam, Torrent, GG, nie mam programu antywirusowego

hipotezy:
- rozwalił się ram
- mam wirusa
- coś z systemem

Co sądzicie? mam stawiać system od początku? kupić nową pamięć? Zainstalować antywirusa (kupiłem Pande ale nie działała pod 64 bitami... Uśmiechnięty )

RE: System zżera mi cały RAM!! zżera Dysk systemowy i zawiesza sie - szymo24 - 02.12.2010 18:09

Przeskanuj kompa avg free.Jak sądzisz że ram to sprawdz ile w systemie jest.Jak nic to nieda to raczej format