Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Brak menadżera rozruchu - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Brak menadżera rozruchu (/brak-menadzera-rozruchu-11772-t)

Brak menadżera rozruchu - dlugi64 - 01.12.2010 15:12

Witam. Po przywróceniu obrazu systemu programem Acronis image nie można uruchomić systemu komunikat Brak BOOTMGR,przy próbie naprawy systemu płytą instalacyjną : brak menadżera rozruchu lub jest uszkodzony, naprawa przeprowadzona z niepowodzeniem. Dodam że system instalowałem na nowo bo dysk na którym był zainstalowany padł. Smutny Smutny :(Czy jest na to jakaś rada???

RE: Brak menadżera rozruchu - spoko2 - 01.12.2010 15:28

Przyłączam się do pytania. Nadmieniam , że u mnie Acronis przy zapytaniu o miejsce instalacji obrazu pokazywał w pierwszej opcji dyski C,D,E (właściwy zaznaczyć) i w drugiej opcji MBR(zaznaczyć) i wted wskazywał całą strukturę dysku. Ja wybrałem miejsce instalacji C. Wówczas po wpisaniu obrazu system informuje o braku BOOTMGR.

RE: Brak menadżera rozruchu - War_3_ - 01.12.2010 16:28

Uruchomcie kilka razy Napraw. U mnie po odłączeniu starego dysku z XP też tak krzyczało i dopiero za 3cim razem przywróciło bootmgr'a .

RE: Brak menadżera rozruchu - spoko2 - 01.12.2010 18:54

Robisz przywracenie systemu z obrazu utworzonego przez Acronis i po uruchomieniu masz komunikat o braku BOOTMGR. Jak mam uruchomić polecenie napraw?

RE: Brak menadżera rozruchu - dlugi64 - 02.12.2010 08:50

(01.12.2010 18:54)spoko2 napisał(a):  Robisz przywracenie systemu z obrazu utworzonego przez Acronis i po uruchomieniu masz komunikat o braku BOOTMGR. Jak mam uruchomić polecenie napraw?

Z płyty instalacyjnej Windows, wybierz język a potem napraw.

RE: Brak menadżera rozruchu - Pemek - 02.12.2010 10:55

Jeśli to co jest wyżej nie pomaga można wpisać komendy ręcznie. W tym celu zamiast automatycznej naprawy wybieramy wiersz polecenia i wpisujemy bootrec.exe a następnie wszystkie pod polecenia do tej funkcji. U mnie to pomogło.