Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
SubEdit - nie może zarejestrować biblioteki - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: SubEdit - nie może zarejestrować biblioteki (/subedit-nie-moze-zarejestrowac-biblioteki-1166-t)

SubEdit - nie może zarejestrować biblioteki - czak_mandzione - 27.08.2009 10:02

Witam
Mam problem z instalacją SubEdita na siódemce [build 7100]. Pod koniec instalacji wywala mi błąd, że nie może zarejestrować biblioteki:
C:\Program Files (x86)\SubEdit-Player\codec\mpeg2\minidivx.ax
Nie można zarejestrować DLL/OCX: Błąd podczas wykonywania DllRegisterServer; code 0x80070005.
Acces id denied.

Kiedy ignoruje ten błąd to podczas instalacji patcha dla Visty znowu pod koniec nie może zarejestrować biblioteki:
C:\Program Files (x86)\SubEdit-Player\WMP6_4\msdxm.ocx
Nie można zarejestrować DLL/OCX: Błąd podczas wykonywania DllRegisterServer; code 0x80020009.
Exception occured.

Próbowałem uruchamiać jako administrator i dzieje się to samo. Ma ktoś pomysł, o co chodzi?

Pozdrawiam

RE: SubEdit - Dzejkop - 27.08.2009 10:19

"Jakiejś biblioteki" - można jaśniej? Cwaniak

RE: SubEdit - nie może zarejestrować biblioteki - czak_mandzione - 28.08.2009 13:07

Witam.
Mam taką prośbę, jak nikt nie potrafi/nie ma czasu rozwiązać tego problemu to chociaż mnie pokierujcie, gdzie szukać rozwiązania. Wolę już pokombinować i mieć program, do którego przywykłem niż się przyzwyczajać do nowego. Szczególnie, że SubEdit jest na prawdę dobrym odtwarzaczem (:

RE: SubEdit - nie może zarejestrować biblioteki - Grumens - 28.08.2009 19:31

Gdzies czytalem, nie pamietam, czy na tym forum, ze Subedit zadziala dopiero po usunieciu WMP12 i zainstalowaniu wczesniejszej wersji, poniewaz wlasnie konflikt Subedita z WMP12 powoduje bledy. Sam uzywalem Subedita i bardzo mi go brak ale na razie nie pozbywam sie WMP12 ze wzgledu na to, ze uzywam Windows Media Center w polaczeniu z konsola Xbox360 i obawiam sie skutkow odinstalowania go.