Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z instalacją aktualizacji .NET Framework 4 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Problem z instalacją aktualizacji .NET Framework 4 (/problem-z-instalacja-aktualizacji-net-framework-4-11646-t)

Problem z instalacją aktualizacji .NET Framework 4 - maniekski - 25.11.2010 23:12

Witam, problem wygląda tak jak na dole. Dodam, że mam zainstalowanego avg

Aktualizacja zabezpieczeń dla programu .NET Framework 4 w syst. Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 i Windows Server 2008 R2 x64 (KB2160841)

Stan instalacji: Niepowodzenie

Szczegóły błędu: Kod 66A

Typ aktualizacji: Ważna

Zidentyfikowano problem zabezpieczeń umożliwiający osobie atakującej złamanie zabezpieczeń systemu Windows z programem Microsoft .NET Framework i przejęcie nad nim pełnej kontroli. Użytkownik może chronić swój komputer, instalując tę aktualizację firmy Microsoft. Po zainstalowaniu tego elementu może być konieczne ponowne uruchomienie komputera.

RE: Problem z instalacją aktualizacji .NET Framework 4 - stingear - 25.11.2010 23:32

Odłącz internet, wyłącz AVG i zainstaluj. Następnie uruchom AVG i podłącz neta. AVG to taki program mający wbudowany moduł "ADHD" i czasami nie chce robić tego, co mu się każe.

RE: Problem z instalacją aktualizacji .NET Framework 4 - maniekski - 26.11.2010 23:33

(25.11.2010 23:32)stingear napisał(a):  Odłącz internet, wyłącz AVG i zainstaluj. Następnie uruchom AVG i podłącz neta. AVG to taki program mający wbudowany moduł "ADHD" i czasami nie chce robić tego, co mu się każe.

Wielkie dzięki, zrobiłem tak i dalej nie chce zainstalować się- nie wiesz co może być bo już męczy to mnie parę ładnych dni

RE: Problem z instalacją aktualizacji .NET Framework 4 - stingear - 27.11.2010 14:51

Proponuję w takim razie zrestartować Zaporę systemu Windows oraz wyłączyć UAC. Jak to zrobić znajdziesz w dziele "Tutoriale i poradniki".

RE: Problem z instalacją aktualizacji .NET Framework 4 - Qumi - 11.02.2011 00:40

Dla mnie to nie zadziałało, ale znalazłem rozwiązanie na jednej stronie angielskiej:

Wejdź do panelu sterowania, otwórz dodaj/usuń program, znajdź microsoft frame network 4.0, kliknij odinstaluj/zmień, i daj wybierz opcję naprawy (powrotu do stanu wyjściowego).

RE: Problem z instalacją aktualizacji .NET Framework 4 - VENUS - 15.04.2011 20:29

U mnie pomogło Uśmiechnięty

RE: Problem z instalacją aktualizacji .NET Framework 4 - Aspo - 16.04.2011 20:08

Miałem ten sam problem. Odinstalowałem Net Framework 4, i zainstalowałem ponownie.
Po odinstalowaniu ,użyłem programu Dotnetfx Cleanup ,który usuwa uszkodzoną instalację Net Framework i pozostałości po niej.
( Jest to program napisany przez programistów Microsoftu specjalnie do tego celu)
Powinno pomóc.Zacieszacz

RE: Problem z instalacją aktualizacji .NET Framework 4 - Krzysztof R. - 27.04.2011 13:08

(11.02.2011 00:40)Qumi napisał(a):  Dla mnie to nie zadziałało, ale znalazłem rozwiązanie na jednej stronie angielskiej:

Wejdź do panelu sterowania, otwórz dodaj/usuń program, znajdź microsoft frame network 4.0, kliknij odinstaluj/zmień, i daj wybierz opcję naprawy (powrotu do stanu wyjściowego).
Potwierdzam. U mnie tez pomogło. Opcja naprawy dużo szybsza i lepsza od odinstalowania.

RE: Problem z instalacją aktualizacji .NET Framework 4 - wallyg - 27.04.2011 21:02

(11.02.2011 00:40)Qumi napisał(a):  Wejdź do panelu sterowania, otwórz dodaj/usuń program, znajdź microsoft frame network 4.0, kliknij odinstaluj/zmień, i daj wybierz opcję naprawy (powrotu do stanu wyjściowego).

Wielkie dzieki, zrobiłem j/w i pomogło.