![]() |
Reinstalacja Windows 7 na laptopie bez płyty z systemem - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Reinstalacja Windows 7 na laptopie bez płyty z systemem (/reinstalacja-windows-7-na-laptopie-bez-plyty-z-systemem-11579-t) |
Reinstalacja Windows 7 na laptopie bez płyty z systemem - lukas510 - 23.11.2010 16:26 Witam ![]() Chciałbym zrobić kompletną reinstalacje systemu Windows 7. W znaczeniu słowa "kompletną" chodzi mi o to że chce przywrócić go do stanu jaki był zaraz po kupnie. Niestety nie posiadam płyty z sytemu ponieważ system był już zainstalowany na laptopie. Zaraz po kupni zrobiłem kopie bezpieczeństwa systemu, oraz mam partycje D (recovery). Jak przeprowadzić taką kompletną reinstalkę krok po kroku? Czy nie utracę przez to gwarancji? Proszę o pomoc i wyrozumiałość ![]() RE: Reinstalacja Windows 7 na laptopie bez płyty z systemem - bodziulla - 23.11.2010 16:39 Hej. Spokojnie fora po to są, aby pytać ![]() Praktycznie laptopy firmy HP mają coś takiego gdy włączasz komputer i klikasz jeden z klawiszy F8, F11, F12. Najlepiej będzie gdy podczas uruchamiania klikniesz w trakcie pojawiania się napisów klawisz "break". Potem możesz zobaczyć jaki w rzeczywistości klawisz za to odpowiada, ale myślę, że F12 ![]() Pzdr RE: Reinstalacja Windows 7 na laptopie bez płyty z systemem - Portator - 23.11.2010 16:40 Witaj. Gwarancji nie stracisz. Pilnie otwórz tę stronę KLIK RE: Reinstalacja Windows 7 na laptopie bez płyty z systemem - lukas510 - 23.11.2010 16:55 Ok. Ale jak z samą reinstalacją? Mam te płytki z kopią bezpieczeństwa, ale czy one służą też do reinstalacji? Mam z nich skorzystać w tym celu rozumiem. Tylko chciałbym żeby wszystkie pliki zostały usunięty i został wgrany sam system bez tych żadnych rzeczy które ja zainstalowałem ![]() Aha, i najważniejsze. Czy nie będzie żadnych problemów ze sterownikami i będą one automatycznie zainstalowane? RE: Reinstalacja Windows 7 na laptopie bez płyty z systemem - Portator - 23.11.2010 17:07 Na płytach, które zrobiłeś, jest to wszystko co było zainstalowane w momencie ich tworzenia. Podczas uruchamiania systemu przed logo HP wywołaj BIOS i przestaw uruchamianie z napędu DVD. Potem włóż pierwszą płytę ( chyba masz oznaczone ) i rozpocznie się proces recovery. Możesz też przywrócić system do stanu początkowego ( po zakupie ) uruchamiając podczas startu systemu, partycję Recovery ( klawisz, który ją uruchamia jest opisany w poradniku użytkownika ). Powodzenia RE: Reinstalacja Windows 7 na laptopie bez płyty z systemem - lukas510 - 23.11.2010 18:24 Rozumiem ![]() Oczywiście "Pomógł" leci do ciebie ![]() A jeszcze takie pytanie. Co jak podczas instalacji jedna z płyt wywali jakiś błąd? Kiedy nagrywałem kopie bezpieczeństwa wszystko poszło ok, no ale różnie bywa. Co w takim wypadku? RE: Reinstalacja Windows 7 na laptopie bez płyty z systemem - Portator - 23.11.2010 18:31 Jeżeli była poprawnie nagrana, nie powinno być problemu. Jednak gdyby co, to masz zawsze możliwość odzyskania systemu z partycji Recovery. Sprawdź, który klawisz uruchamia ją podczas włączania komputera. ( chyba F 11 ) RE: Reinstalacja Windows 7 na laptopie bez płyty z systemem - lukas510 - 23.11.2010 18:44 Ok. A nie orientujesz się może czy gdzieś w internecie znajdę wykaz klawisz "F" który co włącza? Próbowałem klawiszem "break" ale nie działa. RE: Reinstalacja Windows 7 na laptopie bez płyty z systemem - Portator - 23.11.2010 18:50 W paście 3 naciśnij - KLIK - i na dole strony, która się otworzy jest do pobrania Poradnik użytkownika plik pdf. |