Raid 0 i Windows 7 x64 = problem - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: Raid 0 i Windows 7 x64 = problem (/raid-0-i-windows-7-x64-problem-11448-t) |
Raid 0 i Windows 7 x64 = problem - tomekdraxx - 18.11.2010 16:38 Witam. Dzisiaj dokupiłem sobie 2-gi HDD dokładnie taki sam jak pierwszy (symbol itp) . Wszedłem do biosu i z AHCI zmieniłem na RAID . Utworzyłem macierz 0 i pokazało mi łącznie 1TB więc myśle wszystko ok . Rozpocząłem instalacje ww. systemu lecz zabrakło sterowników raid - ściągnąłem ze strony msi (płyta K9A2 Neo-F) . Pliki się rozpakowały itp. . Nastąpił restart systemu i .... niebieskie ekrany . Dyski są podpięte do sata 1 i 3 natomiast cdrw do sata 2 . Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Win 7 x86 zainstalowal sie wiec to kwestia sterownikow ale przecierz byly sciagane oryginalne ze strony msi. moze ktos ma jakies inne... RE: Raid 0 i Windows 7 x64 = problem - tomekdraxx - 19.11.2010 10:03 Sprawa się troszkę wyjaśniła - szukam i nie mogę znaleźć sterownika do raid'u romu 2.5.15.40.33 w wersji x64 . sterownik musi być podany na fdd lub penie. do wszystkich innych wersji są a do tej nie ma... |