Instalacja Windows 7 na dysku USB - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Instalacja Windows 7 na dysku USB (/instalacja-windows-7-na-dysku-usb-11423-t) |
Instalacja Windows 7 na dysku USB - przemo5020 - 17.11.2010 21:55 Witam, mam problem z instalacją Windows 7 na dysku zewnętrznym USB TOSHIBA 320GB. Udało mi się stworzyć bootowalny dysk. Jedna partycja NTFS całość sformatowana. Bootuje go jak z normalnej płyty DVD. Wybieram wersję systemu i biorę "dalej" po czym wybieram dysk zewnętrzny jako miejsce instalacji Windowsa i tu kończy się "szczęście". Wyskakuje komunikat: Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Instalator nie obsługuje konfiguracji z użyciem dysków podłączonych za pomocą portu USB lub IEEE 1394 ani instalacji na tych dyskach. Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Sprzęt komputera może nie obsługiwać rozruchu z tego dysku. Upewnij się, że kontroler dysku jest włączony w meny systemu BIOS komputera. PS: BIOS Phoenix (ver. 1.12) przypominam, że bootuje się system z dysku zewnętrznego ale nie mogę na nim zainstalować Windows 7 Czy jest możliwość instalacji na dysku zewnętrznym Windows 7 w inny sposób bądź modyfikacja tego? Proszę o odpowiedź i pomoc. RE: Instalacja Windows 7 na dysku USB - Arec - 17.11.2010 22:37 (17.11.2010 21:55)przemo5020 napisał(a): Nie można zainstalować systemu Windows na tym dysku. Instalator nie obsługuje konfiguracji z użyciem dysków podłączonych za pomocą portu USB lub IEEE 1394 ani instalacji na tych dyskach. Czyli instalator nie obsługuje konfiguracji z użyciem dysków usb itd.... Cytat:Czy jest możliwość instalacji na dysku zewnętrznym Windows 7 w inny sposób bądź modyfikacja tego? Proszę o odpowiedź i pomoc. Możliwe, że to Ci pomoże: Instalacja-systemow-Windows-XP-i-Windows-Server-2003-na-zewnetrznych-dyskach-USB,1125.html pozdrawiam |