Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z odtwarzaniem niektórych filmów - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Problem z odtwarzaniem niektórych filmów (/problem-z-odtwarzaniem-niektorych-filmow-11415-t)

Problem z odtwarzaniem niektórych filmów - Asymilat - 17.11.2010 15:15

Witam, nie znalazłem takiego tematu na forum.

Problem dotyczy odtwarzania niektórych filmików pochodzących z youtube, ale najbardziej dokuczliwe jest niemożność korzystania z serwisu ekstraklasa.tv (kibic). Na komputerach z innym systemem (np. XP) wszystko działa poprawnie. Mój brat korzystajacy z W7 Pro także ma ten sam problem, a ja korzystam z W7 Home Premium. Wygląda to wszystko tak, że gdy odpalam filmik to obraz bardzo często staje się zielony i nieczytelny. Problem pojawia się zawsze.

Podejrzewam, że sterowniki mam odpowiednie (K-lite i jeszcze jakieś).

Spotkaliście się z takim problemem? Dołączam załącznik, który dokładnie pokazuje jak to wygląda.

RE: Problem z odtwarzaniem niektórych filmów - War_3_ - 17.11.2010 15:23

Uaktualnij sterowniki do najnowszych + zainstaluj najnowszego Flash Playera + odinstaluj kodeki i zainstaluj inną paczkę (ja mam np. cccp).

RE: Problem z odtwarzaniem niektórych filmów - stingear - 17.11.2010 15:36

Sterowniki są do grafiki, ale one raczej nie mają tu nic wspólnego. a paczka K-Lite, to paczka Kodeków. Prawdopodobnie masz starą wersję lub brakuje Ci czegoś. Pobierz odpowiednią paczkę i sprawdź. Jak sytuacja wygląda na innych programach, np na SMPlayer. Ściągniesz z neta darmową wersję portable nie wymagającą instalacji i zawierającą większość kodeków w sobie.

RE: Problem z odtwarzaniem niektórych filmów - Asymilat - 17.11.2010 16:27

Zaraz zainstaluję paczkę CCCP, ale zaznaczam, że chodzi o oglądanie filmów ze stron internetowych (problem pojawia się zawsze na portalu ekstraklasa.tv), także oddzielne programy jak SMPlayer chyba niewiele tu pomogą?

RE: Problem z odtwarzaniem niektórych filmów - stingear - 17.11.2010 17:14

Trzeba było tak od razu. Kodeki nic Ci nie pomogą. Powodem Twojego problemu są wtyczki w przeglądarce. Musisz mieć zainstalowane odpowiednie wtyczki, takie jak np ShockWave, FlashPlayer itp. Jakiej przeglądarki używasz?

RE: Problem z odtwarzaniem niektórych filmów - Asymilat - 18.11.2010 09:46

Moje pierwsze podejrzenia szły w tą stronę. Mam aktualne wtyczki, a używam Google Chrome. Problem nadal nierozwiązany.

RE: Problem z odtwarzaniem niektórych filmów - stingear - 18.11.2010 18:48

Proponuję spróbować dwie opcje. Pierwsza, to usunięcie GC, wyczyszczenie wszystkich ustawień itp po nim i ponowna instalacja, wtedy sprawdzić cz dalej ten sam problem, a druga to zainstaluj na chwilę inną przeglądarkę, np Operę albo FF i sprawdź, czy problem występuje. Ja korzystam z Opery i u mnie filmy na tej stronie się normalnie wyświetlają.