Ikona sieci bezprzewodowej - prośba o objaśnienie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Ikona sieci bezprzewodowej - prośba o objaśnienie (/ikona-sieci-bezprzewodowej-prosba-o-objasnienie-11399-t) |
Ikona sieci bezprzewodowej - prośba o objaśnienie - pabloo75 - 17.11.2010 11:02 Hej - czy może ktoś z Was wie - co oznacza to słoneczko ? Szukałem informacji na ten temat i nie mam bladego pojęcia - czy to oznacza, że sygnał jest taki świetny? - Czy też może że nie ? Jakieś sugestie ? [attachment=1823] RE: ikona sieci bezprzewodowej - Portator - 17.11.2010 11:44 Witaj. A połączenie jest ? U mnie pokazuje się słoneczko, kiedy nie ma dostępu do internetu. [attachment=1824] RE: ikona sieci bezprzewodowej - Dobrol - 17.11.2010 14:55 Kliknij na nie to się dowiesz. Jak się boisz to zatrzymaj na nim kursor i przeczytaj dymek. RE: Ikona sieci bezprzewodowej - prośba o objaśnienie - War_3_ - 17.11.2010 15:02 Ta ikona jest domyślnie gdy są dostępne połączenia sieciowe, ale nie jesteś połączony z żadną siecią. Tzn. gdy masz listę sieci do których MOŻESZ się połaczyć (teoretycznie, bo są jeszcze hasła, zasięg i siła sygnału itd). RE: Ikona sieci bezprzewodowej - prośba o objaśnienie - jaroz - 17.11.2010 19:28 (17.11.2010 15:02)War_3_ napisał(a): Ta ikona jest domyślnie gdy są dostępne połączenia sieciowe, ale nie jesteś połączony z żadną siecią.Tak? To ciekawe, bo u mnie na początku, przez 2 dni, było OK, a teraz słoneczko świeci cały czas. Pomimo, że system informuje "Nie połączono - dostępne są połączenia" internet hula znakomicie. Kiedy rozłączę i połączę ponownie otrzymuje informacje o braku połączenia. Oczywiście kreator poszukiwania błędów niczego nie wykrywa poza brakiem połączenia. RE: Ikona sieci bezprzewodowej - prośba o objaśnienie - War_3_ - 18.11.2010 08:05 Właśnie o tym piszę - są możliwe połączenia, ale nie jesteś połączony. Potem wywala błąd o braku dostępu bo już próbuje się do którejś domyślnie łączyć. RE: Ikona sieci bezprzewodowej - prośba o objaśnienie - bodziulla - 18.11.2010 17:23 Hej. Jak już powyżej War wspomniał informuje Ciebie o aktywności. Może trochę jaśniej tzw. słoneczko oznacza, że masz w ogóle włączoną kartę wi-fi i masz możliwość połączenia się z siecią poprzez wi-fi. Gdy wyłączysz kartę wi-fi słoneczka nie będzie i będziesz miał krzyżyk czerwony. O sile sygnału informuje Ciebie nie słoneczko, ale masz tzw. w tle harfe i tutaj jak będziesz miał połączenie aktywne to będzie wskaźnik tzn. każda belka z harfy będzie świecić na zielono. Im więcej belek na zielono tym sygnał jest silniejszy Pzdr RE: Ikona sieci bezprzewodowej - prośba o objaśnienie - jaroz - 18.11.2010 18:51 Ale to tylko teoria. W praktyce jest inaczej. Osobiście zrobiłem takie coś: -Logo Win + R/ wpisałem: sevices.msc/enter -po otwarciu okna zmieniłem ustawienia na automatyczne w pkt: 1. Pomoc IP 2. Routing i dostęp zdalny 3. Rozpoznawanie lokalizacji sieci -restart komputera Teraz jest już bez słoneczka, ale harfa i tak nie pokazuje poziomu sygnału. Proszę bardziej doświadczonych o weryfikację tego i ewentualną korektę. RE: Ikona sieci bezprzewodowej - prośba o objaśnienie - pabloo75 - 21.11.2010 19:44 (17.11.2010 11:02)pabloo75 napisał(a): Hej - czy może ktoś z Was wie - co oznacza to słoneczko ? Szukałem informacji na ten temat i nie mam bladego pojęcia - czy to oznacza, że sygnał jest taki świetny? - Czy też może że nie ? Jakieś sugestie ? p.s. tak słonecznko jest - podłączenie do internetu oraz sieci również - to jest właśnie ciekawe że mam słoneczko i mogę teraz pisać tego posta ... |