![]() |
Prawa dzieci - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Inne (/inne-11-f) +--- Dział: Humor (/humor-25-f) +--- Wątek: Prawa dzieci (/prawa-dzieci-11381-t) |
Prawa dzieci - LadyInBlue - 16.11.2010 12:56 Nie każdy wie, ale dzieci mają własne prawa. Ich przestrzeganie jest bezwzględne, a nie stosowanie się do nich jest karane biciem grzechotką po głowie. Poniżej "Prawo własności" wg "Kodeksu Karnego dla bardzo nieletnich" pod redakcją Andrzejka (lat 5)... § 1. Jeśli mi się to podoba, to jest moje. § 2. Jeśli mam to w ręce, to jest moje. § 3. Jeśli mogę Ci to zabrać, to jest moje. § 4. Jeśli miałem to już wcześniej, to jest moje. § 5. Jeśli to jest moje, to nie może nigdy wyglądać jakby było Twoje. § 6. Jeśli coś robię lub buduję, to WSZYSTKIE części są moje. § 7. Jeśli to wygląda zupełnie jak moje, to JEST moje. § 8. Jeśli pierwszy to zobaczyłem, to jest moje. § 9. Jeśli bawisz się czymś i odłożysz to na bok, to automatycznie staje się moje. § 10. Jeśli to jest popsute, to jest Twoje. |