![]() |
Wolniej Działający Internet - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Wolniej Działający Internet (/wolniej-dzialajacy-internet-11316-t) |
Wolniej Działający Internet - cinek3883 - 14.11.2010 02:03 Witam,otoz moj problem polega na tym iz po przejsciu z systemu XP na Windows 7 zauwazylem spadek wydajnosci internetu conajmniej o polowe (internet mam podpiety bezposrednio do karty sieciowej, a dokladniej jest to internet od lokalnego dostawcy 8Mb. Po krutkiej chwili,i sprawdzeniu paru rzeczy okazalo sie ze tylko pliki pobierane z serwisu hotfile, defakto pliki zawsze sciagalem programem Internet Download Menager,i na Windows XP szlo to normalnie z pelna predkoscia lacza (ok 1,4Mb) a tutaj transfer wahal sie od 200-400Kb/s, dodatkowo sprawdzilem tez z jaka predkoscia bedzie sciagal np. jDownloader , i tutaj bylo podobnie, a konto posiadam PREMIUM - pisze bo wiem ze z darmowek nieraz i 15kb/s leci,ale z HF Premium taki niski transfer mi sie jeszcze nie zdarzyl! Dla przykladu chocby z glupiego chomika idzie po 1,5Mb Internet Download Menagerem! Moze mam cos zle skonfigutowane? hmm chociaz wczesniej nic nie konfigurowalem i bylo ok,nie uzywam zadnego firewall'a,jedynie Antivirusa od Symanteca. Moze ktos mial podobny przypadek i wie w czym tkwi problem... Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam! RE: Wolniej Działający Internet - Zwiru_NS - 14.11.2010 08:27 To problem z hotfile'm a nie z internetem. |