Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Pytanie o.... - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Inne (/inne-11-f)
+--- Dział: Hydepark (/hydepark-18-f)
+--- Wątek: Pytanie o.... (/pytanie-o-11308-t)

Pytanie o.... - borowik - 13.11.2010 20:23

Witam mam pytanie czy jak ściągnę Windows 7 z internetu(Pirata), to jak zainstaluje i wpisze oryginalny klucz który mam na obudowie to będzie zarejestrowany?. Bo płytki nie dostałem z Windowsem.

RE: Pytanie o.... - balwanekbuli - 13.11.2010 21:18

Tak będzie zarejestrowany.
Ale nie polecam tego rozwiązania bo możesz ściągnąć z wkładką wirusową. Najbezpieczniej jest pożyczyć od kogoś płytkę czyli nośnik systemu i z niego zainstalować podając swój klucz.
A nie masz czasem na dysku partycji recovery?

RE: Pytanie o.... - borowik - 13.11.2010 21:47

Własnie ten partycji nie mam. A nikt nie ma płyty z 7.

RE: Pytanie o.... - balwanekbuli - 14.11.2010 08:52

A zadzwoń do suportu swojego producenta laptopa. Niech Ci prześlą re covery na płytach.

RE: Pytanie o.... - ihatebuffering - 14.11.2010 12:54

Tylko, że za to może zapłacić nawet 200 zł. Ja bym Ci proponował pobrać darmową wersję systemu Windows 7 Enterprise, następnie edytować/usunąć jeden plik z obrazu systemu. Jest on odpowiedzialny z wybór wersji systemu podczas instalacji. Wybierzesz Home Premium (bo pewnie taki masz) i wtedy zainstalujesz. Aha, jeśli masz laptopa, to na 99% masz tą partycję, tylko ona jest ukryta i nie zobaczysz ją w moim komputerze. W menu start wpisz Utwórz i sformatuj partycję.. Sprawdź, czy tam nie ma partycji o rozmiarze około 10GB.

RE: Pytanie o.... - bodziulla - 14.11.2010 15:03

Hej.
Jestem również za wypowiedzą Hate. Podejrzewam, że jeżeli masz lapka to powinieneś mieć taką partycję recovery. Nie wiem jaki masz sprzęt, ale jest opcja przy włączaniu kompa i któryś z klawiszy uruchomi ponowną instalację systemu w F2, F4, F5 itd w zależności jaki masz sprzęt. Spróbuj jak na razie tej opcji lub podaj jaki masz sprzętCwaniak
Pzdr

RE: Pytanie o.... - borowik - 14.11.2010 16:35

Laptopa nie mam, tej partycji też nie.