Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Jak usunąć sterowniki realteka i jakie zainstalować na nowo? - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f)
+---- Wątek: Jak usunąć sterowniki realteka i jakie zainstalować na nowo? (/jak-usunac-sterowniki-realteka-i-jakie-zainstalowac-na-nowo-1129-t)

Jak usunąć sterowniki realteka i jakie zainstalować na nowo? - viphouse - 25.08.2009 01:46

Witam.. Jak widzicie jest już późna pora a ja ciągle męczę sie ze sterami od dźwięku. Windows 7 instaluje mi automatycznie na starcie swoje sterowniki, bez żadnych aplikacji. Brakuje mi natomiast "oprogramowania" realteka.. (tego brązowego głośniczka po którego kliknięciu wyskakiwało takie okienko [Obrazek: realtek4.png].
Wgrałem jakieś oprogramowanie które wyglądało tak : [Obrazek: ExampleofRealtekHD.jpg]
lecz niestety nie wykrywa ono wejscia audio w przednim panelu ani też nie wyskakuje mi powiadomienie o podłączeniu jacka do karty i możliwośći wybrania "wejścia"..

Po usunięciu sterówników i odinstalowaniu oprogramowania w folderze "windows" pozostały jakieś śmieci realteka - jak je usunąć całkowicie aby móc od nowa na czysto zainstalować stery?

Moja płyta głowna to Foxconn A690GM2MA-8KRS2H.. Mógłby ktoś zarzucić linkiem lub powiedzieć co mam sciągnąć aby śmigało tak jak na XP (1 obrazek)..?

RE: Jak usunąć sterowniki realteka i jakie zainstalować na nowo? - Dzejkop - 25.08.2009 08:48

Chyba RevoUninstaller oferuje usuwanie sterowników i usuwa po nich śmieci w rejestrze i na dysku.

RE: Jak usunąć sterowniki realteka i jakie zainstalować na nowo? - viphouse - 25.08.2009 09:27

Jak zabronić systemowi automatycznej instalacji sterowników przy starcie systemu? Chcę sam podać lokalizacje sterów.

RE: Jak usunąć sterowniki realteka i jakie zainstalować na nowo? - Dzejkop - 25.08.2009 09:28

Może wyłącz kartę i jak system się uruchomi ją włącz i zainstaluj? Cwaniak Tak na szybko to wymyśliłem.

RE: Jak usunąć sterowniki realteka i jakie zainstalować na nowo? - pawelarc - 25.08.2009 10:13

sterownik masz zainstalowany, a ten głośniczek to oprogramowanie Uśmiechnięty
nie mam takiej płyty, ale najbardziej "świeży" komplet chyba znajdziesz tutaj

RE: Jak usunąć sterowniki realteka i jakie zainstalować na nowo? - viphouse - 28.08.2009 13:13

Nadal nie rozwiązałem problemu. Front panel na żadnych sterownikach nie chce zadziałać, chociaż na windows XP działał bez zarzutu..