Niesprecyzowany problem z portem USB - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Niesprecyzowany problem z portem USB (/niesprecyzowany-problem-z-portem-usb-11242-t) |
Niesprecyzowany problem z portem USB - rafal723 - 11.11.2010 09:13 Cześć ! Piszę nawiązując do tego wcześniejszego tematu. Zaniosłem pada do serwisu, 2 dni temu dostałem ten sam model, ale nowy. Co się dzieje ? Przychodzę z nim do domu i podłączam do PC, wszystko cacy, O.K. Obchodzę się z nim " jak z jajkiem", i wczoraj ponownie problem pt.: "Prawa gałka - kierunek prawo". Teraz już wiem, że to NIE wina pada, a najprawdopodobniej portu USB. Gadałem z serwisantem podczas odbioru, i też mówił, że to mogło być coś z portami USB. Dodam, że grałem używając bocznego portu USB. Gdy przypinam do tylnego, pad W OGÓLE nie reaguje. Patrzyłem trochę w menedżerze urządzeń i wyłączyłem opcję "wyłaczenia zasilania, ze względu na duży pobór energii" w porcie usb. Niestety nawet to nie pomogło. Pomóżcie ! RE: Niesprecyzowany problem z portem USB - rafal723 - 11.11.2010 15:44 Mam taki pomysł, czy mogła by pomóc deinstalacja sterowników Saiteka ? RE: Niesprecyzowany problem z portem USB - LadyInBlue - 11.11.2010 20:39 Możesz spróbować. W najgorszym wypadku pada Ci płyta główna. Weź też może przeczyść styki portu USB. RE: Niesprecyzowany problem z portem USB - rafal723 - 11.11.2010 21:22 (11.11.2010 20:39)LadyInBlue napisał(a): Weź też może przeczyść styki portu USB. No muszę uznać, że temacie jestem "zielony". Jakiś "tutorialik" ? RE: Niesprecyzowany problem z portem USB - LadyInBlue - 11.11.2010 22:15 Najlepiej małym pędzelkiem, możesz go lekko zmoczyć spirytusem salicylowym. Ale najpierw spróbuj na sucho. |