Brak możliwości zalogowania się - czarny ekran - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Brak możliwości zalogowania się - czarny ekran (/brak-mozliwosci-zalogowania-sie-czarny-ekran-11203-t) |
Brak możliwości zalogowania się - czarny ekran - Xander92 - 09.11.2010 17:01 System ładuje się normalnie aż do momentu gdzie powinien się pojawić ekran z możliwością wyboru użytkownika. Wtedy pojawia się czarny ekran i kursor. Czytałem na tym i innych forach podobne tematy, ale rozwiązania w nich podane nie rozwiązały mojego problemu. Mój system to: Windows 7 Home Premium 64 bit Komputer: Proc: Amd X3 440 Ram: 4GB Płyta: Asrock Próbowałem naprawy systemu ale wyświetla mi wtedy komunikat żebym usunął z gniazda USB aparat fotograficzny lub jakiś nośnik pamięci, lecz nic takiego nie mam podłączonego. Do USB mam podłączone klawiaturę i myszkę Próbowałem również skorzystać z uaktualnienia ale to też nie przynosi skutku - każe mi zmienić w BIOSIE żeby odpalał system z dysku zamiast z płyty. Lecz gdy to zrobię instalator nie wystartuje. Próbowałem również wciskać Tab podczas uruchamiania się systemu i potem F8 i wszystkie funkcje próbowałem i nic. Próbowałem również odpalić we wszystkich możliwych trybach awaryjnych, ale to również nic nie daje. Próbowałem poleceń chkdsk i bootrec w Wierszu poleceń. Jednak w Wierszu poleceń pojawia mi się domyślnie ścieżka X:/Windows/system32 zamiast C:/Windows/system32. I tworzy mi jakiś dodatkowy "dysk" mający 32MB o nazwie boot. Co mogę jeszcze zrobić? Nie chciałbym instalować systemu od nowa ponieważ na dysku systemowym mam ważne dane. RE: Brak mwości zalogowania się - czarny ekran - andrew-jar - 09.11.2010 19:01 Witam Możliwych przyczyn może być bardzo wiele, od załapania jakiegoś szkodnika do nadpisania plików. Możesz odpalić tryb awaryjny F8 i w trybie awaryjnym wykonać przywracanie systemu, następna rzecz to w tym trybie wykonać skanowanie antywirusem. Wybór napędów do bootowania masz pod klawiszami F... (nie wiem jaki masz model płyty głównej). Możesz poszukać w sieci "Windows 7 64-bit Repair Disc.iso" Pozdrawiam RE: Brak mwości zalogowania się - czarny ekran - Xander92 - 09.11.2010 19:47 Nie moge wejść w tryb awaryjny ponieważ dzieje się to samo, nie mam wogóle możliwości dotarcia na pulpit. Więc chyba inaczej nie dam rady przeskanować antywirusem. Kiedy się wybiera ten napęd bootowania? RE: Brak możliwości zalogowania się - czarny ekran - trefl - 10.11.2010 15:09 http://windows7forum.pl/bios-bootowanie-rozwiazany-t-11104.html |