Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Windows 7 RTM EN - niekompatybilny program - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Windows 7 RTM EN - niekompatybilny program (/windows-7-rtm-en-niekompatybilny-program-1119-t)

Windows 7 RTM EN - niekompatybilny program - danybany - 24.08.2009 15:39

Witam,

posiadam Windows 7 RTM Ultimate ENGLISH 32 bit x86 a także notebooka ASUS M50VC-AP012C z czytnikiem linii papilarnych. Niestety podczas instalowania oprogramowania do czytnika wyskakuje komunikat o zablokowaniu go z powodu problemów z kompatybilnością. Chodzi o:

Verisoft Access Manager (proces asghost.exe)

Niestety od tej pory nie mogę korzystać z czytnika linii papilarnych, chodź wszystko działa bardzo dobrze pod Vistą i Windows 7 RC.

RE: Windows 7 RTM EN - niekompatybilny program - Skymad - 24.08.2009 15:44

http://windows7forum.pl/jezeli-sterowniki-programy-gry-nie-chca-sie-zainstalowac-t-837.html + poczytaj przyklejone i trochę poszukaj.

RE: Windows 7 RTM EN - niekompatybilny program - danybany - 24.08.2009 15:56

To była pierwsza rzecz, jaką zrobiłem. Nadal nie działa. Może ktoś ma nową wersję tego programu?

RE: Windows 7 RTM EN - niekompatybilny program - PumaXP - 25.08.2009 04:51

Panel sterowania - urządzenia biometryczne (system sam pobiera aktualizację), jak chcesz uaktywnić funkcje klawiatury to uruchom płytę ze sterownikami w trybie zgodnści z systemem Vista.
pozdrawiam

RE: Windows 7 RTM EN - niekompatybilny program - danybany - 25.08.2009 08:54

W menadżerze urządzeń sterownik dla czytnika linii papilarnych jest zainstalowany, ale w panelu sterownia nie mam tej opcji.

RE: Windows 7 RTM EN - niekompatybilny program - PumaXP - 25.08.2009 11:11

ja mam zainstalowany Program files - WIN7TS, widoczny też jest w: panel sterowania - programy i funkcje pod tą samą nazwą, program został pobrany automatycznie przez windows update (mam laptopa M50Vc)

RE: Windows 7 RTM EN - niekompatybilny program - danybany - 27.08.2009 10:20

Na jednym z anglojęzycznych forum znalazłem rozwiązanie mojego problemu. Należało podmienić jeden plik systemowy "sysmain.sdb" i aplikacja zainstalowała się bez żadnych problemów.
(25.08.2009 11:11)PumaXP napisał(a):  ja mam zainstalowany Program files - WIN7TS, widoczny też jest w: panel sterowania - programy i funkcje pod tą samą nazwą, program został pobrany automatycznie przez Windows update (mam laptopa M50Vc)

Pobrałem sobietakże ten program: TrueSuiteApplication i muszę przyznać, że także jest świetny.

TEMAT ZAMKNIĘTY