Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Dopasowanie rozmiaru wszystkich kolumn - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Dopasowanie rozmiaru wszystkich kolumn (/dopasowanie-rozmiaru-wszystkich-kolumn-11118-t)

Dopasowanie rozmiaru wszystkich kolumn - jp44 - 06.11.2010 22:11

Witam,

Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób zmusić Windows 7 aby zapamiętywał dopasowanie rozmiaru kolumn do wszystkich partycji/folderów.

Dokładnie chodzi o :

[Obrazek: 4lrkh2.jpg]

Chciałbym datę modyfikacji posunąć mocno w prawo, tak aby wszelkie pliki były bardziej widoczne i czytelne, niestety Windows nie zapamiętuje ustawień dla wszystkich folderów tylko dla tego, który został przeze mnie ustawiony .
Klikam prawym przyciskiem myszy wybierając : Dopasowanie rozmiaru wszystkich kolumn po czym dopasowanie przypisane jest dla danego katalogu/folderu choć powinno być dla wszystkich .
Jak rozwiązać problem ?

Dziękuję .

RE: Dopasowanie rozmiaru wszystkich kolumn - Verdoger - 10.11.2010 15:37

Witam

Podpisuje sie pod wpowyzszym postem, gdyż i mnie dręczy ten problem, jak ustawić to globalnie w systemie? Jeszcze cudowniej byłoby gdyby system potrafił ignorować te ustawienie dla np 5% najdłuższych nazw....nie rozumiem dlaczego w systemie pominięto te ustawieniaSmutnyZakłopotany
Pzdr

RE: Dopasowanie rozmiaru wszystkich kolumn - Verdoger - 08.03.2011 16:20

BUMP!! pytanie ciągle aktualne -banalny problem lecz doprowadza mnie do pasji

RE: Dopasowanie rozmiaru wszystkich kolumn - wupper - 08.03.2011 16:47

Popatrz TUTAJ

RE: Dopasowanie rozmiaru wszystkich kolumn - ihatebuffering - 08.03.2011 18:17

Ustawiasz sobie wygląd Szczegóły np dla folderów z losowymi plikami, ustawiasz kolejność i rozmiar kolumn według potrzeb. Klikasz Alt, narzędzia, opcje folderów, zakładka widok, klikasz Zastosuj do folderów, potwierdzasz na TAK. Robisz tak z każdą partycją lub folderem z innym rodzajem plików. Np zrobisz tak dla folderu z obrazami, to zapamięta to dla każdego folderu z obrazem itp.