Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Gra Anno 1701 nie włącza się na Windows 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Gry (/gry-29-f)
+---- Wątek: Gra Anno 1701 nie włącza się na Windows 7 (/gra-anno-1701-nie-wlacza-sie-na-windows-7-10991-t)

Gra Anno 1701 nie włącza się na Windows 7 - cake4 - 02.11.2010 14:55

Dostałem od wujka gierkę, Anno 1701. Tak się zachwycałem... Po instalacji włączyłem gierkę i... nawet nic się nie stało tylko komunikat:

[Obrazek: beztytuu1hlh.png]

W pudełku znalazłem płytę z dwoma patchami, zainstalowałem je. Gdy uruchamiam grę to mi wyskakuje okienko z błędem po angielsku, klikam yes, i wychodzi kolejne okienko po angielsku i klikam ok (bo można tylko ok). I okienko po polsku, że przy pierwszym uruchamianiu gry potrzebna jest zgoda administratora czy coś. A gdy klikam "No" pojawia się to okienko po polsku. To samo gdy klikam prawym przyciskiem myszy i daję "Uruchom jako administrator" (czy coś)

Problem jest, ale teraz inny. Pokazuje się okienko

[Obrazek: obrazeka.png]

A przecież mam tylko jedno konto.

RE: Gra Anno 1701 nie włącza się na Windows 7 - bodziulla - 02.11.2010 16:22

Hej.
Możesz posiadać jedno konto, ale może być nie jako admin. Zobacz w kontach jakie masz konto?.

RE: Gra Anno 1701 nie włącza się na Windows 7 - cake4 - 02.11.2010 17:29

[Obrazek: obrazekyx.png]

No to o co chodzi?

RE: Gra Anno 1701 nie włącza się na Windows 7 - bodziulla - 02.11.2010 21:50

Hej.
No tak faktycznie jesteś jako admin, ale nie jako całkowity adminCwaniak
Możemy to zrobić na dwa sposoby, bo nie wiem jak przeprowadzasz instalację a wiem, że z tą akurat grą są problemy na W7.
1. Start/ uruchom wpisujesz cmd uruchamiasz jako admin, wpisujesz komendą net user Administrator /Active: Yes
najlepiej restart po czym uruchamiasz instalkę gry,
2. Gdy uruchamisz instalację gry klikasz na setup.exe gry i uruchamiasz jako Administrator,
Tutaj jest jeszcze jedna opcja czy ta gra jest odpowiednia dla W7 i tutaj gdy to nie pomoże musiałbyś uruchomić setup.exe gry w trybie zgodności czyli klikasz prawym na setup i klikasz na tryb zgodności i uruchamiasz zgodność dla Windows XP.
Na razie podaję takie opcjeCwaniak
Pzdr

RE: Gra Anno 1701 nie włącza się na Windows 7 - cake4 - 06.11.2010 00:27

Żaden ze sposobów nie działa

RE: Gra Anno 1701 nie włącza się na Windows 7 - cake4 - 20.03.2011 15:43

Proszę, pomóżcie mi D:.

RE: Gra Anno 1701 nie włącza się na Windows 7 - phil13 - 24.03.2011 08:00

-Spróbuj zainstalować ponownie jako administrator (ppm na pliku instalacyjnym) lub w innym trybie zgodności np XP
-Zainstaluj dx9c, pomimo ze win7 ma dx11 to kiedyś dogranie jakiś tam dll-ów z dx9 rozwiązało problem.