![]() |
Przezroczysty pasek start - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Multimedia i dodatki (/multimedia-i-dodatki-7-f) +---- Dział: Kompozycje (/kompozycje-33-f) +---- Wątek: Przezroczysty pasek start (/przezroczysty-pasek-start-1092-t) |
Przezroczysty pasek start - mr.Oli - 22.08.2009 08:59 Witam ![]() Czy da się zrobić tak aby nasz pasek windows"START"był przezroczysty? Wie ktoś czy nie? RE: Przezroczysty pasek start - Struziu - 19.12.2009 16:47 Nie, ale można zrobić żeby się chował. RE: Przezroczysty pasek start - dziki314 - 19.12.2009 18:26 Chodzi ci o logo Windowsa? RE: Przezroczysty pasek start - P4w3l - 19.12.2009 18:35 TAK gdzieś na forum było opisane jak to zrobić RE: Przezroczysty pasek start - crowiack - 19.12.2009 18:49 Ale całkiem przezroczysty, że niewidoczny, czy że szklisty, taki jak Aero Glass? Jeśli nie niewidzialny, a przezroczysty to oczywiście w kolorze okna dajesz przejrzystość maksa w lewo. RE: Przezroczysty pasek start - Lalik - 19.12.2009 22:13 Żeby pasek stał się przezroczysty trzeba albo znaleźć odpowiedzi theme są takie w sieci albo zainstalować windowblinds tam również cześć tematów zmienia pasek start (zresztą nie tylko). RE: Przezroczysty pasek start - dziki314 - 20.12.2009 11:55 http://virtualcustoms.net/viewtopic.php?f=6&t=16 Odpowiedź na twoje pytanie znajduje się na tym forum, sam mam taki Start Orbs ![]() RE: Przezroczysty pasek start - Tommix528 - 01.01.2010 15:03 Chodzi ci coś w tym stylu? http://img85.imageshack.us/img85/453/beztytuudeo.jpg RE: Przezroczysty pasek start - Nostromo - 01.01.2010 18:06 mr.Oli, bez problemu przeźroczysty pasek start zrobisz za pomocą tego poradnika, w panelu Większe dostosowanie zaznacz opcję "szkło" - włącz całkowitą przeźroczystość obramowania okien, pozdrawiam. RE: Przezroczysty pasek start - Koji - 05.02.2010 12:02 Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj Nostromo zainstalowałem ten program Sunrise Seven i robię według poradnika Optymalizacja z pomogą SS ale przezroczyste całkowicie mi się robi tylko okna jakiegoś programu czy tam folderu, ale jak zrobić według tego programu całkowicie przezroczysty pasek START ? bo on ciągle jest przezroczysty ale taki zamglony a chce żeby wyglądał całkiem przezroczysto. Masz jakiś pomysł jak to zrobić albo ktoś wie ? Dzięki za odpowiedz. RE: Przezroczysty pasek start - Lalik - 05.02.2010 12:40 Zainstaluj odpowiednie themes ![]() RE: Przezroczysty pasek start - Koji - 05.02.2010 12:54 Na tym stylu nie widać by pasek był całkiem przezroczysty on jest zamglony :/ Może jest jakiś programik który ustawi żeby był całkowicie przezroczysty tak jak z tymi oknami wystarczył jeden klik i stały się przezroczyste może z paskiem też tak idzie ? btw. Czemu trzeba pisać z polskimi znakami posty ? Z takim nakazem jeszcze nigdy się nie spotkałem, a z tego co wiem w internecie nie trzeba używać polskich znaków ![]() RE: Przezroczysty pasek start - Lalik - 05.02.2010 12:57 Każde forum łączy się własnymi prawami a tu takie obowiązują, rejestrując się zgadzasz się z regulaminem, a w regulaminie jest wszytko zawarte. To tyle odnośnie forum a odnośnie przezroczystości paska po wejściu w obramowania okien dobraniu odpowiedniego koloru i przesunięciu suwaka przezroczystość praktycznie nie widać ![]() ![]() RE: Przezroczysty pasek start - Nostromo - 16.02.2010 19:39 Nie dawało mi spokoju stwierdzenie, że jak pisze lalik nie ma programu do robienia całkowitej przeźroczystości paska i pytanie Koji czy ktoś wie...przypomniałem sobie o programie, który od ponad miesiąca użytkuję na moim laptopie a który między robiłem takie rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() Program Windows Blinds 7 (7.01 (build241 - Windows 7 Edition)), program niestety komercyjny, zakupiłem jako część pakietu ObjectDesktop. Nic więcej nie napiszę bo nie chcę być posądzony o kryptoreklamę... ![]() RE: Przezroczysty pasek start - Lalik - 16.02.2010 19:42 Faktycznie Nostromo zapomniałam o nim ![]() |