![]() |
Linux w Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Linux w Windows 7 (/linux-w-windows-7-10916-t) |
Linux w Windows 7 - Marys - 30.10.2010 02:26 Witam, wiem, że istnieją programy, które umożliwiają włączenie linuxa jako programu Windowsa. Chodzi mi teraz co będzie działać pod win7 ultimate? Potrzebuje xubunta, a raczej zależy mi na tym żeby tam był shell ![]() Ewentualnie jakby można było zrobić to tak: 1. Uruchamianie Linuxa z pendrive lub cd 2. Zainstalowanie Linuxa na dysku przenośnym (laptop) i podłączanie dysku jeśli chcę uruchomić Linuxa. RE: Linux w win7 - rokko - 30.10.2010 03:25 Cytat:2. Zainstalowanie Linuxa na dysku przenośnym (laptop) i podłączanie dysku jeśli chcę uruchomić Linuxa.Z tym nie ma problemu, choćby przy pomocy UNetbootin stworzysz bootowalnego pendrive z dystrybucją. RE: Linux w win7 - Marys - 30.10.2010 03:38 To teraz pytanie jak to zrobić? |