![]() |
Counter Strike 1.6 i rozdzielczość pod Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Gry (/gry-29-f) +---- Wątek: Counter Strike 1.6 i rozdzielczość pod Windows 7 (/counter-strike-1-6-i-rozdzielczosc-pod-windows-7-1079-t) |
Counter Strike 1.6 i rozdzielczość pod Windows 7 - Redmike - 21.08.2009 00:44 Witam! Mam taki pewien problem, gdy mialem Windows Viste jeszcze to tego problemu nie bylo dopiero jak Windows 7 Professional x64 zainstalowalem, dobra do rzeczy, Problem jest taki ze jak uruchamiam Gre Counter Strike 1.6 to mi sie taki maly obraz robi gdy jest na rozdzielczosci 800x600 ![]() ![]() ale problem jest taki ze ja niechce miec takiej rozdzielczosci jak na pulpicie wiec mam pytanie jak to naprawic ![]() RE: Counter Strike 1.6 Rozdzielczość - Dzejkop - 21.08.2009 10:22 Jeżeli sterowniki, programy, gry nie chcą się zainstalować - nie działają - uruchom grę w tych trybach, jeśli nie pomoże - zainstaluj ponownie w wymienionych trybach. RE: Counter Strike 1.6 Rozdzielczość - Redmike - 21.08.2009 12:30 ale jak ustawie pulpit na 800x600 to wtedy mam taka rozdzielczosc w Grze tez.. a ja chce zeby mi automatycznie na caly ekran powiekszylo w grze nawet jak mam 1490x900 rozdzielczosci w grze.. niewiem czemu tak jest .. RE: Counter Strike 1.6 Rozdzielczość - speedy1b - 21.08.2009 12:52 też miałem taki problem z cs'em niestety nie rozwiązałem go... Ale na cs Source jest OK. RE: Counter Strike 1.6 Rozdzielczość - lc0ne - 21.08.2009 12:53 Po pierwsze to wina sterowników, a po drugie jakie masz sterowniki zainstalowane i jaka to karta graficzna? Jeżeli tak się dzieje na najnowszych, wystarczy zainstalować starsze sterowniki. Miałem podobny problem z grą FarCry 2. RE: Counter Strike 1.6 Rozdzielczość - Redmike - 21.08.2009 15:38 (21.08.2009 12:53)lc0ne napisał(a): Po pierwsze to wina sterowników, a po drugie jakie masz sterowniki zainstalowane i jaka to karta graficzna? Jeżeli tak się dzieje na najnowszych, wystarczy zainstalować starsze sterowniki. Miałem podobny problem z grą FarCry 2. Ja mam ATI Mobility Radeon HD 2400 XT ja mam gowniane jakies z ATI stronki, tam catalystu niema tylko mozna rozdzielczosc zmienic w tym sterowniku.. ale mam program i patch co zalatwia mi normalnego Catalysta jak do kompa, EDIT: Znalazlem sterowniki z ATI do mojego Windows 7 x64 Jest catalyst nie musze juz patchowac itp ale dalej ten sam problem jest.. wybieram w counter strike na byle jaka rozdzielczosc np, 800x600 to wtedy sa 2 czarne paski po bokach z lewej i prawej, poprostu obraz sie staje mniejszy, monitor mi nie dopoasowywuje do calego ekranu, a w viscie bylo dobrze. wescie sobie sami zmiencie rozdzielczosc na pulpicie na mniejszy w Windows 7 to zobaczycie ze bedzie mniejszy obraz... kurce a testowalem counter strike css.. taki sam problem jest, tylko jak ustawie obraz na wide i taka rozdzielczosc co na pulpicie to wtedy jest ok.. Kurde a ja niechce usuwac Windows 7.. Moje GaduGadu: 6905397 , Prosze o szybka pomoc ! RE: Counter Strike 1.6 Rozdzielczość - cordat - 09.09.2009 22:24 A mi CS pięknie działał aż do dziś. Teraz nie mogę go uruchomić klikam i nic się nie dzieje żadnych błędów, errorów, po prostu nic. ponowna instalacja nie pomaga ![]() RE: Counter Strike 1.6 i rozdzielczość pod Windows 7 - sirmantra - 14.09.2009 08:40 A mi wersja NON-STEAM nie chce się w ogóle włączyć pokazuje mi -1024MB RAM ![]() RE: Counter Strike 1.6 i rozdzielczość pod Windows 7 - speakes - 09.03.2010 14:25 Jeżeli posiadasz kartę ATI oraz laptopa uruchom ATI Catalyst Control wejdź w opcje Advanced > Potem wybierz Notebook panel propeteries i zaznacz opcję w Scaling Options > Centered. To załatwia problem, Specjalnie się tu zarejestrowałem żeby to napisac lol Pozdrawiam |