![]() |
Wybór Windowsa przy jednym Windowsie - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Wybór Windowsa przy jednym Windowsie (/wybor-windowsa-przy-jednym-windowsie-10715-t) |
Wybór Windowsa przy jednym Windowsie - Karenz - 24.10.2010 01:06 Witam mam taki problem, że pojawia mi się wybór Windowsa a mam tylko 1 (tylko jeden jest do wyboru). Na dole są jakieś narzędzia, ale chodzi mi o usuniecie tego etapu z procesu włączanie komputera, bo niepotrzebnie marnuje czas. Szukałem odpowiedzi w google nie znalazłem napisałem temat. RE: Wybór Windowsa przy jednym Windowsie - ihatebuffering - 24.10.2010 14:03 W menu start wpisz msconfig, zakładka rozruch. Pokaż screena. RE: Wybór Windowsa przy jednym Windowsie - xardas89 - 24.10.2010 18:01 Jeśli chcesz się po prostu pozbyć ekranu wyboru to zrób tak: -prawoklik na Mój komputer - wybierz właściwości -z okienka wybierz zakładkę zaawansowane i opcję dotyczącą rozruchu - tam kliknij na Ustawienia - odznacz opcję "Czas wyświetlania systemów operacyjnych" albo wpisz tam w rubrykę "0". To powinno zablokować wyświetlanie się systemów operacyjnych, jeśli jesteś pewien, że masz tylko jeden system. Drugi to pewnie coś jak back-up z Tune Up'a. Akurat ja mam coś takiego. RE: Wybór Windowsa przy jednym Windowsie - ihatebuffering - 24.10.2010 18:07 @Up, nie da się tam wpisać 0, minimalna wartość to 3 s. Sprawdź u siebie ![]() Edit: Sorry, tam się da wpisać 0, w msconfig się nie da. RE: Wybór Windowsa przy jednym Windowsie - buzek5990 - 29.10.2010 10:15 (24.10.2010 18:07)ihatebuffering napisał(a): @Up, nie da się tam wpisać 0, minimalna wartość to 3 s. Sprawdź u siebie Dokładnie tak jak się poprawiłeś jest kolego. Ja natomiast proponuje tak jak ja tego używam odznaczyć ptaszek przy Czas wyświetlania listy systemów operacyjnych jest najlepiej, ponieważ jak damy na 0 no to jak się patrzeć będziemy podczas botowania - wczytywania ogólnie systemu widać przeskok taki ułamek sekundy, iż chciał ten wybór nam wyświetlić ale jednak jest 0 ustawione i przeskakuje wtedy dalej mi osobiście to przeszkadzało ;-D i po prostu polecam odznaczyć i będzie spokój ![]() Korzystając z faktu bycia w zakładce tej proponuje sobie ustawić niżej pod Awaria odznaczyć ptaszek przy Automatycznie uruchom ponownie podczas tzw. bluescreen'a będziemy mogli spisać kod błędu po słowie najczęstszym [STOP:] i po kodzie dojść co za usterka, awaria nam się przytrafiła, potem resetujemy sami ręczne komputer i ekran niebieski znika. pozdrawiam ![]() |