Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Jak usunąć puste foldery z menu Start? (/jak-usunac-puste-foldery-z-menu-start-10708-t) |
Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 23.10.2010 18:34 Witam mam problem. Nie mogę usunąć pustych folderów ze startu jak to zrobić? Z góry dzięki za pomoc. Chodzi mi o takie foldery jak ten http://img403.imageshack.us/img403/391/omgzi.png RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - ihatebuffering - 23.10.2010 19:23 Po prostu kliknij na nim PPM i Usuń RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 23.10.2010 19:33 (23.10.2010 19:23)ihatebuffering napisał(a): Po prostu kliknij na nim PPM i Usuń Właśnie o to chodzi że się nie da :/ Ma ktoś jakiś pomysł co do tego? RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - ihatebuffering - 23.10.2010 20:06 Jak się nie da, nie masz pozycji usuń, wyskakuje błąd? Wejdź do : C:\Users\nazwa twojego konta\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs i stamtąd usuń ten folder. RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 23.10.2010 22:25 (23.10.2010 20:06)ihatebuffering napisał(a): Jak się nie da, nie masz pozycji usuń, wyskakuje błąd? Wejdź do : Nic nie wyskakuje naciskam prawy przycisk na tym folderze i nic się nie dzieje nie mam folderu AppData :/ Coś jest nie tak z moim systemem? RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Portator - 24.10.2010 06:58 Witaj. Folder AppData, jest folderem ukrytym. Otwórz explorer > organizuj > opcje folderów i wyszukiwania > wygląd > pokaż ukryte pliki, foldery i dyski. Zaznacz, zatwierdź i restart. Pojawi się w folderze użytkownika. RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 24.10.2010 09:36 (24.10.2010 06:58)FUNDACJA napisał(a): Witaj. Folder AppData, jest folderem ukrytym. Otwórz explorer > organizuj > opcje folderów i wyszukiwania > wygląd > pokaż ukryte pliki, foldery i dyski. Zaznacz, zatwierdź i restart. Wszystko ok ale dalej nie mogę usunąć tych folderów a niektórych nawet nie ma w tym folderze co mam zrobić jakieś inne pomysły z góry dzięki za pomoc Kurcze doszedł kolejny problem Nie mogę przypiąć żadnego programu do paska pokazjue się napis przypnij ale nic się nie dzieje nawet jak upuszczam program na pasek RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Portator - 24.10.2010 12:07 Witaj. Użyj programu czyszczącego rejestr i zbędne pliki, np. CCleanner. Ponadto, aby wykluczyć infekcję przeskanuj system swoim antywirusem i dodatkowo skanerem online. RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - stingear - 24.10.2010 12:47 Wyłącz UAC i wtedy spróbuj. START -> Panel sterowania -> Konta użytkowników -> Zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkowników i tam suwak na sam dół, zapisz zmiany i restart komputera. Teraz spróbuj poprostu usunąć poprzez PPM -> Usuń. RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 24.10.2010 16:04 (24.10.2010 12:07)FUNDACJA napisał(a): Witaj. Użyj programu czyszczącego rejestr i zbędne pliki, np. CCleanner. Ponadto, aby wykluczyć infekcję przeskanuj system swoim antywirusem i dodatkowo skanerem online. Komp nie jest zarażony ale zrobiłem tak jak mówisz i nic nie wykryło (24.10.2010 12:47)stingear napisał(a): Wyłącz UAC i wtedy spróbuj. START -> Panel sterowania -> Konta użytkowników -> Zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkowników i tam suwak na sam dół, zapisz zmiany i restart komputera. Teraz spróbuj poprostu usunąć poprzez PPM -> Usuń. To tak samo nie pomogło. Czyli muszę zrobić reinstal systemu?:-/ RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Portator - 24.10.2010 16:12 Może zamiast reinstalować, użyj programu Lock Hunter ( jest wersja 64 bitowa ) RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 24.10.2010 18:08 (24.10.2010 16:12)FUNDACJA napisał(a): Może zamiast reinstalować, użyj programu Lock Hunter ( jest wersja 64 bitowa ) Nie pomaga :/ RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - House - 24.10.2010 18:11 A czy zastosowałeś się do porady usera FUNDACJA i przeczyściłeś rejestr programem CCleaner? Gdyż widzę, że tylko do skanowania antywirusowego się odniosłeś. RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - ihatebuffering - 24.10.2010 18:20 W menu start wpisz CMD, potem PPM na ikonce i Uruchom jako Administrator. Teraz wpisz: net user administrator /active:yes Po tym zaloguj się, na konto o nazwie Administrator. Stamtąd usuń te foldery, które będą w ścieżce C:\Users\nazwa twojego konta\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 24.10.2010 19:29 (24.10.2010 18:20)ihatebuffering napisał(a): W menu start wpisz CMD, potem PPM na ikonce i Uruchom jako Administrator. Teraz wpisz: Nie pomaga. CCleanera także używałem i nic też to nie dało RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Portator - 25.10.2010 06:19 Zainstaluj ponownie odtwarzacz, potem pobierz program Revo Uninstaller i nim usuń AIMP. Ten deinstalator usunie wszystko i oczyści wpisy rejestru. ( użyj trybu zaawansowanego ) Powodzenia RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 25.10.2010 13:52 (25.10.2010 06:19)FUNDACJA napisał(a): Zainstaluj ponownie odtwarzacz, potem pobierz program Revo Uninstaller i nim usuń AIMP. Ten deinstalator usunie wszystko i oczyści wpisy rejestru. ( użyj trybu zaawansowanego ) Powodzenia Dzięki pomogło . A czy możesz pomóc z tym problemem? Nie mogę przypiąć do paska żadnych programów. |