![]() |
Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Jak usunąć puste foldery z menu Start? (/jak-usunac-puste-foldery-z-menu-start-10708-t) |
Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 23.10.2010 18:34 Witam mam problem. Nie mogę usunąć pustych folderów ze startu jak to zrobić? Z góry dzięki za pomoc. Chodzi mi o takie foldery jak ten http://img403.imageshack.us/img403/391/omgzi.png RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - ihatebuffering - 23.10.2010 19:23 Po prostu kliknij na nim PPM i Usuń ![]() RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 23.10.2010 19:33 (23.10.2010 19:23)ihatebuffering napisał(a): Po prostu kliknij na nim PPM i Usuń Właśnie o to chodzi że się nie da :/ Ma ktoś jakiś pomysł co do tego? RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - ihatebuffering - 23.10.2010 20:06 Jak się nie da, nie masz pozycji usuń, wyskakuje błąd? Wejdź do : C:\Users\nazwa twojego konta\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs i stamtąd usuń ten folder. RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 23.10.2010 22:25 (23.10.2010 20:06)ihatebuffering napisał(a): Jak się nie da, nie masz pozycji usuń, wyskakuje błąd? Wejdź do : Nic nie wyskakuje naciskam prawy przycisk na tym folderze i nic się nie dzieje nie mam folderu AppData :/ Coś jest nie tak z moim systemem? RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Portator - 24.10.2010 06:58 Witaj. Folder AppData, jest folderem ukrytym. Otwórz explorer > organizuj > opcje folderów i wyszukiwania > wygląd > pokaż ukryte pliki, foldery i dyski. Zaznacz, zatwierdź i restart. Pojawi się w folderze użytkownika. RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 24.10.2010 09:36 (24.10.2010 06:58)FUNDACJA napisał(a): Witaj. Folder AppData, jest folderem ukrytym. Otwórz explorer > organizuj > opcje folderów i wyszukiwania > wygląd > pokaż ukryte pliki, foldery i dyski. Zaznacz, zatwierdź i restart. Wszystko ok ale dalej nie mogę usunąć tych folderów a niektórych nawet nie ma w tym folderze ![]() Kurcze doszedł kolejny problem ![]() RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Portator - 24.10.2010 12:07 Witaj. Użyj programu czyszczącego rejestr i zbędne pliki, np. CCleanner. Ponadto, aby wykluczyć infekcję przeskanuj system swoim antywirusem i dodatkowo skanerem online. RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - stingear - 24.10.2010 12:47 Wyłącz UAC i wtedy spróbuj. START -> Panel sterowania -> Konta użytkowników -> Zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkowników i tam suwak na sam dół, zapisz zmiany i restart komputera. Teraz spróbuj poprostu usunąć poprzez PPM -> Usuń. RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 24.10.2010 16:04 (24.10.2010 12:07)FUNDACJA napisał(a): Witaj. Użyj programu czyszczącego rejestr i zbędne pliki, np. CCleanner. Ponadto, aby wykluczyć infekcję przeskanuj system swoim antywirusem i dodatkowo skanerem online. Komp nie jest zarażony ale zrobiłem tak jak mówisz i nic nie wykryło (24.10.2010 12:47)stingear napisał(a): Wyłącz UAC i wtedy spróbuj. START -> Panel sterowania -> Konta użytkowników -> Zmień ustawienia funkcji Kontrola konta użytkowników i tam suwak na sam dół, zapisz zmiany i restart komputera. Teraz spróbuj poprostu usunąć poprzez PPM -> Usuń. To tak samo nie pomogło. Czyli muszę zrobić reinstal systemu?:-/ RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Portator - 24.10.2010 16:12 Może zamiast reinstalować, użyj programu Lock Hunter ( jest wersja 64 bitowa ) RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 24.10.2010 18:08 (24.10.2010 16:12)FUNDACJA napisał(a): Może zamiast reinstalować, użyj programu Lock Hunter ( jest wersja 64 bitowa ) Nie pomaga :/ RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - House - 24.10.2010 18:11 A czy zastosowałeś się do porady usera FUNDACJA i przeczyściłeś rejestr programem CCleaner? Gdyż widzę, że tylko do skanowania antywirusowego się odniosłeś. RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - ihatebuffering - 24.10.2010 18:20 W menu start wpisz CMD, potem PPM na ikonce i Uruchom jako Administrator. Teraz wpisz: net user administrator /active:yes Po tym zaloguj się, na konto o nazwie Administrator. Stamtąd usuń te foldery, które będą w ścieżce C:\Users\nazwa twojego konta\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 24.10.2010 19:29 (24.10.2010 18:20)ihatebuffering napisał(a): W menu start wpisz CMD, potem PPM na ikonce i Uruchom jako Administrator. Teraz wpisz: Nie pomaga. CCleanera także używałem i nic też to nie dało RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Portator - 25.10.2010 06:19 Zainstaluj ponownie odtwarzacz, potem pobierz program Revo Uninstaller i nim usuń AIMP. Ten deinstalator usunie wszystko i oczyści wpisy rejestru. ( użyj trybu zaawansowanego ) Powodzenia RE: Jak usunąć puste foldery z menu Start? - Artcon - 25.10.2010 13:52 (25.10.2010 06:19)FUNDACJA napisał(a): Zainstaluj ponownie odtwarzacz, potem pobierz program Revo Uninstaller i nim usuń AIMP. Ten deinstalator usunie wszystko i oczyści wpisy rejestru. ( użyj trybu zaawansowanego ) Powodzenia Dzięki pomogło ![]() A czy możesz pomóc z tym problemem? Nie mogę przypiąć do paska żadnych programów. |