Rozwiązany Po włączeniu komputera wyświetla się ekran logowania (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Po włączeniu komputera wyświetla się ekran logowania (rozwiązany) (/po-wlaczeniu-komputera-wyswietla-sie-ekran-logowania-rozwiazany-10683-t) |
Po włączeniu komputera wyświetla się ekran logowania (rozwiązany) - piotrek573 - 22.10.2010 15:11 Witam W zasadzie mój problem został już zawarty w temacie, ale powtórzę, od pewnego czasu, czyli mniej więcej zainstalowania VMware po włączeniu komputera pojawia mi się ekran logowania, mimo, że jest tylko jeden użytkownik i nie jest zabezpieczony hasłem. Podejrzewam, ze stało się to po zainstalowaniu VMware bo mniej więcej od tamtego czasu problem istnieje. Ne wiem, tylko jak przywrócić poprzedni stan, tzn. żeby komputer automatycznie się logował na konto tak jak dawniej, a nie wyświetlał ekran logowania. Będę bardzo wdzięczny za pomoc RE: Po włączeniu komputera wyświetla się ekran logowania, dla jednego użytkownika - stingear - 22.10.2010 15:17 Najszybszym sposobem jest użycie punktu przywracania systemu. Jeżeli nie masz, a raczej powinien być, to użyj płyty W7 i daj opcję Napraw. Nie stracisz plików ani programów, a system będzie jak nowy. Możesz jeszcze spróbować takiego rozwiązania, że ustawisz sobie hasło, restart komputera, zalogujesz się z hasłem, usuniesz hasło i znowu restart. Powinno teraz logować się bezpośrednio.A czy wyświetla Ci się normalny ekran logowania z ikoną, którą klikasz i jesteś w systemie, czy masz opcję z okienkiem z wpisanym loginem i opcją wpisania hasła? RE: Po włączeniu komputera wyświetla się ekran logowania, dla jednego użytkownika - bodziulla - 22.10.2010 15:19 Hej. Prawdopodobnie może coś podczas instalacji wskazałeś. Jak dobrze pamiętam VMware tworzy sobie też osobne łącze internetowe. Weź je wyłącz poprzez panel sterowania/ sieć i internet. Po czym wyłącz również sam VMware podczas uruchamiania poprzez polecenie start/ uruchom msconfig i w zakładce uruchamianie odchacz w/w program. Sprawdź jak wygląda sprawa w menu konta użytkowników jak tam masz czy masz jeszcze inne konto?. RE: Po włączeniu komputera wyświetla się ekran logowania, dla jednego użytkownika - piotrek573 - 22.10.2010 15:40 Wyłączyłem wirtualne sieci utworzone przez VMware, odznaczyłem jego uruchamianie w Usługach oraz Programach, dodałem hasło->restart-> usunąłem hasło->restart-> dalej to samo :/ Konto jest jedno, admina, konto gość jest wyłączone. Wyświetla się normalny ekran z ikonkom do kliknięcia, nie trzeba nic wpisywać. Punkt przywracania usunął problem, ale przy okazji liczne aktualizacje programów i samego VMware :/ Znalazłem coś takiego http://www.mydigitallife.info/2010/05/30/how-to-automatically-log-on-or-sign-in-to-a-user-account-in-windows-7/ podobno VMware tworzy ukryte konta i to jest przyczyna, najgorsze ze nie widać ich w panelu sterowania. Właśnie instaluje jeszcze raz VMware, mam nadzieje, ze teraz uda sie wszystko ustawić jak trzeba Działa |