![]() |
Słaby transfer w dysku przenośnym - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Słaby transfer w dysku przenośnym (/slaby-transfer-w-dysku-przenosnym-1067-t) |
Słaby transfer w dysku przenośnym - matt_q24 - 20.08.2009 10:43 Witam. Zakupiłem nowy dysk Platinum 320 GB. Siódemka zainstalowała go jako Toshiba MK3252GSX USB Device. W pierwszy dzień miałem transfer zapisu około 30 MB/s po kilku dniach transfer wynosi 1,5 MB/s co jest "troszkę" uciążliwe. Próbowałem znaleźć nowe stery ale okazało się, że Toshiba MK3252GSX to dysk SATA do laptopów Toshiby (o ile dobrze zrozumiałem). Jakieś pomysły?? RE: Słaby transfer w dysku przenośnym - rysio_pysio - 20.08.2009 10:50 Odpowiedni sterownik trzeba zainstalować, bo podłączając urządzenie, system zainstalował pierwsze lepsze stery które odpowiadały specyfikacji produktu. W tym wypadku trzeba zerknąć na stronkę producenta i poszukać odpowiednich sterów i zainstalować je ręcznie. RE: Słaby transfer w dysku przenośnym - Skymad - 20.08.2009 10:52 Czy ten dysk jest dokładnie tym czym go wykrył system? (Toshiba MK3252GSX jak pisałeś)? RE: Słaby transfer w dysku przenośnym - matt_q24 - 20.08.2009 10:57 Tylko jak znaleźć stronę producenta? Dodam jeszcze, że XP zainstalował te same sterowniki i dysk działa normalnie. RE: Słaby transfer w dysku przenośnym - Skymad - 20.08.2009 11:10 [urln=www.toshiba.pl ]www.toshiba.pl [/urln] ![]() RE: Słaby transfer w dysku przenośnym - matt_q24 - 20.08.2009 11:18 Wydaje mi się ,że nie powinien być zainstalowany jako Toshiba ale pod taką nazwą widnieje w menadżerze urządzeń. Patrzyłem na toshiba.pl i wpisując w wyszukiwarkę na ich stronie nic nie znalazłem. Zastanawia mnie dlaczego przez parę dni dysk działał normalnie a teraz taka kich. Może to coś ze sterami od USB. Właśnie znalazłem informacje, że ten dysk powinien być zainstalowany jako Toshiba. RE: Słaby transfer w dysku przenośnym - Skymad - 20.08.2009 11:38 Najlepiej zobacz co jest napisane na dysku ![]() ![]() PS To jest laptop, czy czegoś nie doczytałem? RE: Słaby transfer w dysku przenośnym - matt_q24 - 20.08.2009 11:56 To jest laptop hp compaq 6820s. Na dysku jest tylko Platinum i numer seryjny. Nic poza tym. RE: Słaby transfer w dysku przenośnym - stingear - 09.02.2010 12:42 Oddaj do reklamacji. Jak jakaś usterka to naprawią albo dadzą nowy, jak brak usterki to po prostu oddadzą i to będzie wskazywało na problem albo ze sterami USB kompa, albo że port USB jest walnięty(ewentualnie kabel przez który go podłączasz). Spróbuj na innych portach USB go podłączyć i zobaczyć jak działa. A transfer jest zależny od przepustowości USB i rodzaju plików jakie kopiujesz oraz ich rozmiaru. RE: Słaby transfer w dysku przenośnym - slump - 09.02.2010 15:57 Zacznij od tego: Szukanie i aktualizacja sterowników oraz identyfikacja sprzętu (porada) RE: Słaby transfer w dysku przenośnym - Bogdan666ing - 10.02.2010 04:31 Spróbuj jeszcze u jakiegoś kolegi na innym sprzęcie czy jest tak samo, jeśli tak to dysk na gwarancję. |