Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany FIFA 11 - biały ekran (rozwiązany) - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Gry (/gry-29-f)
+---- Wątek: Rozwiązany FIFA 11 - biały ekran (rozwiązany) (/fifa-11-bialy-ekran-rozwiazany-10607-t)

FIFA 11 - biały ekran (rozwiązany) - Cavalerra - 20.10.2010 16:31

Witam. Od paru dni pracuję na Windows 7 Ultimate x32 i mam problem z grą FIFA 11. Wcześniej używałem WIN XP x32 i gra działała. Teraz zainstalowałem i kiedy włączam to pokazuje się ten obrazek początkowy (Kaka) i robi się biały ekran i nic dalej... Zaznaczam, że grę mam oryginalną jak i aktualne sterowniki. Chcę pograć, a nie wiem jak to zrobić. Pomocy.

RE: FIFA 11 - biały ekran - ihatebuffering - 21.10.2010 12:55

Możesz napisać więcej szczegółów. Dane komputera, wersje sterowników, jaki system (ilu bitowy). Na początek proponuję uruchomienie gry jako Administrator (PPM na ikonce i uruchom jako admin). Poszukaj czy nie ma jakichś patchy do gry.

RE: FIFA 11 - biały ekran - Cavalerra - 21.10.2010 15:56

Komputer: Intel Core Quad 2,33 GHz, ASUS with CUDA GeForce GTX260, 4GB RAM DDR2.

Sterowniki są zainstalowane najnowsze, ponieważ jestem świeżo po formacie. Sterownik grafiki 258.96_desktop_win7_winvista_32bit_international_whql.
System mam oczywiście 32 bitowy. Patchy szukałem, ale nie ma do Fify 11 nic w sieci, no chyba, że już nawet google mnie okłamuje.

EDIT:
Już działa. Zainstalowałem najnowszy sterownik karty graficznej (wyszedł 18.10, a ja wgrałem system z aktualnym wtedy sterownikiem dnia 17.10). Po zainstalowaniu tego sterownika grę trzeba uruchamiać poprzez "uruchom jako admin". Biały ekran dalej się wyświetla, ale po ok 3 - 5 sekundach gra rusza dalej ; ) Także temat do zamknięcia.