Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
XP Mode - Nie można uruchomić, w trakcie działania innego porogramu do obsługi wirtua - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: XP Mode - Nie można uruchomić, w trakcie działania innego porogramu do obsługi wirtua (/xp-mode-nie-mozna-uruchomic-w-trakcie-dzialania-innego-porogramu-do-obslugi-wirtua-1058-t)

XP Mode - Nie można uruchomić, w trakcie działania innego porogramu do obsługi wirtua - SAdam20 - 19.08.2009 17:18

Oprogramowanie zainstalowało się dobrze, ale po odpaleniu wywala taki błąd:

[Obrazek: errorpgx.th.jpg]

Przed uruchomieniem programu ustawiłem odpowiednio bios

[Obrazek: obsuga.th.jpg]

i nie instalowałem Daemon Tools ani czegokolwiek do wirtualizacji

[Obrazek: programy.th.jpg]

Wie ktoś jak ugryźć ten problem?

RE: XP Mode - Nie można uruchomić, w trakcie działania innego porogramu do obsługi wirtua - Skymad - 19.08.2009 17:22

Poproszę screena z Menedżera Zadań z wyszczególnionymi wszystkimi procesami (najlepiej zmaksymalizuj na cały ekran).

RE: XP Mode - Nie można uruchomić, w trakcie działania innego porogramu do obsługi wirtua - SAdam20 - 19.08.2009 17:40

Już umieszczam

[Obrazek: menader.th.jpg]

RE: XP Mode - Nie można uruchomić, w trakcie działania innego porogramu do obsługi wirtua - Skymad - 19.08.2009 17:49

W procesach ok, nie ma nic niepokojącego.
Na pewno nigdy na tym systemie nie instalowałeś nic typu Alcohol, Daemon czy PowerISO ?

RE: XP Mode - Nie można uruchomić, w trakcie działania innego porogramu do obsługi wirtua - SAdam20 - 19.08.2009 17:54

Wczoraj postawiłem Windowsa. Na na dysku( przed formatem) była wcześniejsza wersja Virtual PC, ale nie sądze by to miało coś wspólnego.......

RE: XP Mode - Nie można uruchomić, w trakcie działania innego porogramu do obsługi wirtua - Skymad - 19.08.2009 18:19

Na tym samym? Bo jak zainstalowałeś na innej, a po formacie to zostało, to problemy gwarantowane Cwaniak

RE: XP Mode - Nie można uruchomić, w trakcie działania innego porogramu do obsługi wirtua - grzenio - 27.08.2009 21:31

spotkalem sie z tym. w trayu cosik mi zostalo. jedynie restart systemu pomgool powtornie odpalic vpc

RE: XP Mode - Nie można uruchomić, w trakcie działania innego porogramu do obsługi wirtua - SAdam20 - 13.10.2009 13:02

Problem rozwiązany. Pomogła aktualizacja Biosu. Niestety nowy bios pojawił się ledwie kilka dni temu, więc miałem sporo czekania. Ponoć problem często pojawia się z procesorami AMD i płytami Gigabyte