![]() |
Soundblaster live zew - mikrofon pojemnościowy - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Soundblaster live zew - mikrofon pojemnościowy (/soundblaster-live-zew-mikrofon-pojemnosciowy-10570-t) |
Soundblaster live zew - mikrofon pojemnościowy - thedw - 19.10.2010 16:09 Witam, Mam pewien problem z dźwiękiem. Posiadam system Windows 7 Home Premium [laptop acer 5740G]. Kupiłem kartę zewnętrzną CREATIVE SOUND BLASTER LIVE! 24-bit External. Już na początku były problemy, ponieważ dołączone oprogramowanie nie działało. Ściągnąłem z sieci chyba nieco nowszą wersję i po instalacji karta się włączyła. Dźwięk był, kolumny działały, jednak wszystkie opcje firmy creative [mikser, zarządzanie itp. ] nie działały. Nie działają także przyciski na karcie. Nie używam zestawów 5.1 tylko mam podłączoną kartę do wzmacniacza i 2 kolumn. Dźwięk jest ale opcję nie działają. Potem podłączyłem pod to mikrofon pojemnościowy [pod wejście liniowe karty połączyłem przedwzmacniacz mikrofonowy, pod to mikrofon]. I tutaj problem jest taki że wykrywa wszystko jednak nic nie nagrywa. Sprawdziłem wszystkie kable, wszystko ok. Odłączam kartę i podczepiam się pod wejście Liniowe na laptopie - mikrofon nagrywa na karcie creative - nie. Moje wnioski - problem z oprogramowaniem karty creative pod Win 7. Macie dla mnie jakieś propozycję ? Jakieś zastępcze sterowniki ? Bo widzę że creative nie kwapi się do wydania nowych |