Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Edycja opcji zasilania - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Edycja opcji zasilania (/edycja-opcji-zasilania-10538-t)

Edycja opcji zasilania - miki87 - 18.10.2010 20:46

Witam jest parę rzeczy które chciałbym zmienić w panelu sterowania ale zacznę od takiego który bardzo by mi się przydał.
Chciałbym aby przy zamykaniu pokrywy netbook (samsung n150 plus) nie przechodził mi w stan uśpienia.
Nie wiem czy nie mogę tego zrobić z powodu ograniczeń win7starter czy z powodu oprogramowania samsunga?
Jedyne co mogę to zmienić czas przechodzenia w stan uśpienia (zależnie zasilacz lub bateria), czas przygaszania i czas wyłączania ekranu.

RE: Opcje zasilania - Windows 7 Starter - miki87 - 02.11.2010 21:33

Rozwiązanie------> Wystarczy wyłączyć Fast Booting SW
Pozdrawiam i dzięki za pomocZadowolony

RE: Opcje zasilania - Windows 7 Starter - wandrzejek - 02.03.2011 13:57

(02.11.2010 21:33)miki87 napisał(a):  Rozwiązanie------> Wystarczy wyłączyć Fast Booting SW

Witaj,
trafiłem na ten post i mam pytanko bo niestety zielony w temacie jestem...
Czy możesz jaśniej napisać co trzeba zrobić aby uzyskać możliwość wyboru reakcji komputera z windows7 starter na zamknięcie pokrywy. Teraz chyba tak jak u Ciebie mam tek, że tylko jest uśpij i nie idzie tego zmienić.
Dziękuję
Andrzej

RE: Opcje zasilania - Windows 7 Starter - Pawel.72 - 03.03.2011 17:51

Panel sterowania > opcje zasilania > w menu po lewej kliknij "wybierz skutek zamknięcia pokrywy"

Też mam Win7Starter, więc powinno działać.

RE: Opcje zasilania - Windows 7 Starter - miki87 - 25.04.2011 19:48

(02.03.2011 13:57)wandrzejek napisał(a):  
(02.11.2010 21:33)miki87 napisał(a):  Rozwiązanie------> Wystarczy wyłączyć Fast Booting SW

Witaj,
Czy możesz jaśniej napisać co trzeba zrobić aby uzyskać możliwość wyboru reakcji komputera z windows7 starter na zamknięcie pokrywy. Teraz chyba tak jak u Ciebie mam tek, że tylko jest uśpij i nie idzie tego zmienić.
Dziękuję
Andrzej

Chodzi o to że jakiś program blokuje możliwość zmiany opcji. Ja mam samsunga i oryginalnie zainstalowany był program firmy samsung Fast Booting SW. Domyślnie jest włączony. Po wyłączeniu/odinstalowaniu programu można już zmieniać opcje zasilania.

RE: Opcje zasilania - Windows 7 Starter - marfati - 13.04.2012 07:50

(25.04.2011 19:48)miki87 napisał(a):  
(02.03.2011 13:57)wandrzejek napisał(a):  

Witaj,
Dziękuję
Andrzej

Chodzi o to że jakiś program blokuje możliwość zmiany opcji. Ja mam samsunga i oryginalnie zainstalowany był program firmy samsung Fast Booting SW. Domyślnie jest włączony. Po wyłączeniu/odinstalowaniu programu można już zmieniać opcje zasilania.

Brawo Miki87 - jesteś genialny - męczyłem się z tym problemem od dłuższego czasu i dzięki Twojej podpowiedzi wreszcie mam to z głowy - pozdrawiam i dzięki.

Edycja opcji zasilania (rozwiązany) - peciaq - 13.04.2012 08:05

Wątek rozwiązany.