![]() |
Wolniejszy zapis na pendrive'a niż w XP - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Wolniejszy zapis na pendrive'a niż w XP (/wolniejszy-zapis-na-pendrive-a-niz-w-xp-1053-t) |
Wolniejszy zapis na pendrive'a niż w XP - venat0r - 19.08.2009 11:00 Od kiedy zainstalowałem Win7 RTM x64 mam wolniejszy zapis na pendriva kiedyś miałem 15MB/s a teraz 10MB/s testowałem kilka pendrive'ow i jest tak samo czyżby sterownik od se7en byl wolniejszy czy może jakaś opcja jest włączona. RE: Wolniejszy zapis na pendrive'a niż w XP - rysio_pysio - 19.08.2009 11:22 Zainstaluj oryginalne stery producenta płyty gł. RE: Wolniejszy zapis na pendrive'a niż w XP - venat0r - 19.08.2009 14:52 mam P5K PRO, testowalem te dla Visty x64 ale nie ida sie zainstalowac ich instalatorem asusowym. tak wogle to czy przypadkiem nie wystarczy Intel® Chipset Software Installation Utility ale nie ma tez wersji dla w7x64 RE: Wolniejszy zapis na pendrive'a niż w XP - Skymad - 19.08.2009 14:56 http://windows7forum.pl/jezeli-sterowniki-programy-gry-nie-chca-sie-zainstalowac-t-837.html RE: Wolniejszy zapis na pendrive'a niż w XP - Chamelleon - 19.08.2009 16:24 Jeśli pendrive był formatowany pod WinXp i teraz Vista/Win7 plują się,że ma błędy przeskanuj je z opcją usunięcia błędów.Czasami kiedy właśnie wywala komunikat,że mają błędy (choć tak naprawdę ich nie mają tylko system pluje się o system plików w jakim zostały sformatowane) to przy zapisie dochodzi jeszcze jakiś proces odczytu i dlatego zapis może być wolniejszy. RE: Wolniejszy zapis na pendrive'a niż w XP - venat0r - 19.08.2009 21:48 @up jeden pendrive byl formatowany pod W7 i to samo mysle ze to stery od chipsetu intel'a by pomogly ale intel nie wspiera W7. Nie chce za bardzo ich przeinstalowywac bo jakos nie usmiech mi sie reinstal systemu teraz ![]() Czy ktos mial juz taki problem? |