POMOCY Z SIECIĄ Z XP - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: POMOCY Z SIECIĄ Z XP (/pomocy-z-siecia-z-xp-10461-t) |
POMOCY Z SIECIĄ Z XP - waldas_123 - 16.10.2010 16:52 problem z lanem XP- proszę pomocy!! witam , chce zrobić się sobie i pograć trochę przez siec. problem wygląda w tym ze po podłączeniu kabla crossowego pod komputery, i ustawieniu IP i jak bram. to laptop gdzie jest Windows 7 nie wykrywa mi sieci. cały czas pisze ze siec niezidentyfikowana. po sprawdzeniu łącza w CMD wszystko na XP chodzi normalnie a na Windowsie 7 zero reakcji i 100% procent strat w przesyłanych danych. nie wiem czy to wina Windows 7 który nie wykrywa starszych systemów. czy wina firewalla. ogólnie mam na komputerach zainstalowany ESET SMART SECURITY ale z tym to już nie wiem jak za to się zabrać. czy ktoś mi pomoże? a w komputerach mam wpisana te sama grupę robocza. i w nich nie ma być internetu , tylko siec pod gry. |