Błąd skryptu - komunikat - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Błąd skryptu - komunikat (/blad-skryptu-komunikat-10443-t) |
Błąd skryptu - komunikat - worekowsa - 15.10.2010 22:20 Pojawia się co kilkadziesiąt sekund. Skanowałem wcześniej komputer i usuwałem złośliwe oprogramowanie w związku z ostatnim problemem: http://windows7forum.pl/jak-zlikwidowac-komunikat-przy-starcie-systemu-t-10438.html RE: Błąd skryptu - komunikat - bodziulla - 15.10.2010 22:24 Proponowałbym Tobie pobrać program GData i nim zrobić skan. Możesz się jeszcze zaskoczyć co tam masz. Musisz o czymś pamiętać, że gdy masz zarażony system a raczej jego pliki to program usuwa pliki zarażone co może potem kończyć się z błędnym działaniem systemu. Wszystko zależy jaka infekcja się wkradła RE: Błąd skryptu - komunikat - worekowsa - 15.10.2010 22:32 Ehh, ciągle nowe pliki zarażone... nie wiem jak pokonać infekcje... dodatkowo dopadnięte zostały pliki rejestru. RE: Błąd skryptu - komunikat - bodziulla - 16.10.2010 00:11 Wiesz nie wiem, ale jak po tym programie będzie system czysty i będzie normalnie funkcjonować to będziesz mieć szczęście z tego co zauważam. RE: Błąd skryptu - komunikat - worekowsa - 16.10.2010 07:26 Nie jest źle, został mi tylko jeden zainfekowany plik! Jego jednak już trudno będzie mi wytępić, nie posiadam wiedzy na temat walczenia z wirusami. ===== PS: Trzeba będzie wyposażyć sprzęt w szereg programów zapewniających bezpieczeństwo. Często zaniedbywałem to w przeszłości i kończyło się to niemiłymi konsekwencjami. Jakie aplikacje według Was najlepiej zainstalować, by móc zminimalizować jak najbardziej zagrożenie? RE: Błąd skryptu - komunikat - bodziulla - 16.10.2010 07:40 Hej. Możesz zrobić jeszcze jeżeli nie chcesz robić instalacji systemu przeskanować innym programem np: Kaspersky lub programem typu Spyware. Oki to teoria, bo teraz może siedzieć coś i każdy program będzie coś znajdywać a może być, że pomimo skanowania licznymi programami może Tobie coś jeszcze zostać. Jak sam wiesz programy tego typu mają co najwyżej skuteczność do 99,9%. Moja opinia co do posiadania ochrony to polecam i zalecam: - GData Internet Security lub - Emsisoft Anti- Malware plus do tego jakiś firewall. Moim zdaniem wystarczy jak masz jeden z nich i co najważniejsze musi być też Twoja rozwaga, bo jak wspomniałem żaden nie ma 100% skuteczności. Pzdr PS. Możesz jeszcze mi zrobić skan programem OTL i może coś uda mi się jeszcze coś Ciebie wspomóc. |