Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
WampServer i Tomcat uruchamianie bez praw administracyjnych - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: WampServer i Tomcat uruchamianie bez praw administracyjnych (/wampserver-i-tomcat-uruchamianie-bez-praw-administracyjnych-10399-t)

WampServer i Tomcat uruchamianie bez praw administracyjnych - raafik84 - 14.10.2010 10:12

Witam

Tak jak w tytule mam problem z WampServer i Tomcat a mianowicie posiadam komputery które są używane tylko i wyłącznie na koncie użytkownika z ograniczonymi prawami. Pojawiła się ostatnio potrzeba zainstalowania ww programów oczywiście zrobiłem to korzystając z konta administratora jednak osoby wykorzystujące te komputery nie mają i nie mogą mieć praw administratora. Oczywiście na koncie administratora programy działają bez żadnych zarzutów natomiast w momencie uruchamiania ich z konta użytkownika z ograniczonymi prawami program wyświetla monit o podanie hasła administratora. Próbowałem już różnych opcji które wymyśliłem jednak nic nie zadziałało.
Czy ktoś może spotkał się z takim problemem i rozwiązał go albo widział gdzieś rozwiązanie jakieś kruczki, haczyki cokolwiek co mogło by pomóc, może da się w jakikolwiek sposób obejść ten problem?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc