Rozwiązany RocketDock i pokaż pulpit - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Windows 7 (/windows-7-4-f) +--- Dział: Multimedia i dodatki (/multimedia-i-dodatki-7-f) +---- Dział: Kompozycje (/kompozycje-33-f) +---- Wątek: Rozwiązany RocketDock i pokaż pulpit (/rocketdock-i-pokaz-pulpit-10385-t) |
RocketDock i pokaż pulpit - matyz33 - 13.10.2010 16:06 Siema Czy jest jakiś sposób aby pasek RocketDock nie znikał przy klikaniu w pokaz pulpit - obok zegara, tworzenia alternatywnego skrótu jest mi nie na rękę. Ewentualnie inny program z możliwością Stack Docklet ? RE: RocketDock i pokaż pulpit - majkool - 26.10.2010 03:19 Odświeżam bo też mnie to interesuje. RE: RocketDock i pokaż pulpit - xardas89 - 26.10.2010 09:21 Jeśli klikniesz na Pokaż pulpit to ukryje to wszystkie działające programy. W tym też RocketDocka... RE: RocketDock i pokaż pulpit - stingear - 26.10.2010 12:34 Jest na to sposób. Zrób tak: Otwórz notatnik i wpisz: Cytat:Set shell = wscript.CreateObject("Shell.Application")Zapisz plik jako "Twoja_Nazwa.vbs, np Pokaż pulpit.vbs Plik najlepiej zapisać w lokalizacji, z której nie zniknie albo go nie usuniesz, np bezpośrednio na dysku C, lub w profilu użytkownika. Następnie utwórz skrót do pliku(np na pasku zadań, menu START lub na RocketDock) i zmień ikonę skrótu na taką, jaka Ci odpowiada. Ikonę Pokaż pulpit znajdziesz w lokalizacji: %SystemRoot%\system32\SHELL32.dll(%SystemRoot% oznacza dysk instalacji Windows, np C:\Windows). Gotowe. RE: RocketDock i pokaż pulpit - adashko - 07.11.2010 12:38 Można także alternatywnie użyć skrótu klawiaturowego Win + M RE: RocketDock i pokaż pulpit - Raizo - 10.11.2010 17:02 Dzięki za pomoc. Też nie mogłem sobię z tym poradzić. RE: RocketDock i pokaż pulpit - emperex - 28.11.2011 14:30 A czy zna ktoś sposób na zmodyfikowanie działania samego przycisku 'pokaż pulpit' obok zegara? Już się przyzwyczaiłem do jego używania i ciężko by było się przestawić na inny skrót. |