Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Nie mogę zapisać pliku oraz załączyć pliku na pocztę - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Nie mogę zapisać pliku oraz załączyć pliku na pocztę (/nie-moge-zapisac-pliku-oraz-zalaczyc-pliku-na-poczte-10383-t)

Nie mogę zapisać pliku oraz załączyć pliku na pocztę - wksmarcin - 13.10.2010 13:48

Mam Windows 7 profesjonal
1 problem
Nie mogę zapisać plików np. gdy w wordzie napiszę coś i klikam zapisz jako nic się nie dzieje ( a powinno otworzyć się okno z wyborem miejsca zapisu i nazwą pliku). Tak samo jest gdy chce wyłączyć okno pojawia się komunikat czy zapisać plik klikam tak plik nie zapisuje się i od razu pojawia się ten sam komunikat. Problem dotyczy wszystkich programów.
Kopiować i usuwać pliki na dysku mogę bez problemu.
2 problem
Nie mogę załączyć pliku na poczcie (wp, tlen, itp.). Gdy klikam dodaj załącznik powinno wyświetlić się okno explorera do wskazania pliku, ale nie dzieję się nic. Używam przeglądarki Google chrome ale na IE jest tak samo.

RE: Nie mogę zapisać pliku oraz załączyć pliku na pocztę - seniors - 04.11.2010 13:15

Od jakiegoś czasu i ja mam ten problem... Nie mogę zapisać pliku w wordzie, po skończonej pracy w tej aplikacji..

RE: Nie mogę zapisać pliku oraz załączyć pliku na pocztę - trefl - 04.11.2010 14:34

(04.11.2010 13:15)seniors napisał(a):  Od jakiegoś czasu i ja mam ten problem... Nie mogę zapisać pliku w wordzie, po skończonej pracy w tej aplikacji..

Pakiet office zakupiony osobno czy dołączony jako program dodatkowy do komputera?
Jeśli skończył się okres próbny używania pakietu to zostaje wyłączona opcja zapisu.

RE: Nie mogę zapisać pliku oraz załączyć pliku na pocztę - seniors - 04.11.2010 22:34

w moim przypadku mam zakupiony oddzielnie offica.. home&student... nie sprawia problemu na innym komputerze,,,
Zastanawiam się czy jakaś aktualizacja czasem nie namieszała w bibliotece.. acz kolwiek to tylko moje spostrzeżenia...
Dodam jeszcze że jak chcę zapisac jakąś fotkę ze stronki to też nie mogę...

RE: Nie mogę zapisać pliku oraz załączyć pliku na pocztę - trefl - 05.11.2010 10:37

Sprawdź ustawienia internetowe przeglądarki, antywirusa ,oraz zaporę a w nich wyjątki. Może to któraś z wtyczek do chrome zablokowała dostęp do zapisu plików na dysk.