Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Zmiana rozmiaru paska narzędzi przy minimalizacji CSa - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+---- Dział: Gry (/gry-29-f)
+---- Wątek: Zmiana rozmiaru paska narzędzi przy minimalizacji CSa (/zmiana-rozmiaru-paska-narzedzi-przy-minimalizacji-csa-10369-t)

Zmiana rozmiaru paska narzędzi przy minimalizacji CSa - TenTo - 12.10.2010 19:32

Witam posiadam pasek startu po lewej stronie ekranu jak na załączonym obrazku widać. Standardowo jego rozmiar to ta szersza wersja. Natomiast gdy włączam grę w rozdzielczości 640x480 (Counter Strike) to zminimalizowaniu okna gry pasek przybiera szczuplejszą wersję. Zależy mi aby na stałe był właśnie taki chudy.
Co powinienem zrobić?
Jakiś wpis w rejestrze?
Dziękuję za uwagę..

[Obrazek: 35lgk9k.png]

RE: Pasek startu jego rozmiar - House - 12.10.2010 19:37

Zazwyczaj w takich sytuacjach tak jest. Tym bardziej w starszych grach, które nie zmieniają rozdzielczości dla samego okna (gry), tylko dla całości ekranu (łącznie z pulpitem). Moim zdaniem nie da się tego zmienić przy starszych grach.

RE: Zmiana rozmiaru paska narzędzi przy minimalizacji CSa - TenTo - 12.10.2010 19:48

Nie nie chodzi mi o to że ja chcę mieć nawet na starcie taki rozmiar paska. Wygodniejszy dla mnie jest.

Edit:
Znalazłem taką ścieżkę. Był by ktoś tak miły i wskazał pozycję odpowiedzialną za interesującą mnie część?
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics

RE: Zmiana rozmiaru paska narzędzi przy minimalizacji CSa - OBCY1910 - 12.10.2010 19:49

Może po prostu odblokuj pasek zadań ppm i zmniejsz pasek i zablokuj, patrz na screen [attachment=1634] zrobiłem go teraz dla ciebie.
.

RE: Zmiana rozmiaru paska narzędzi przy minimalizacji CSa - TenTo - 12.10.2010 19:51

Ta szersza wersja to najmniejsza z możliwych do "przeciągnięcia" już tak próbowałem.

Edit:
Znalazłem taką ścieżkę. Był by ktoś tak miły i wskazał pozycję odpowiedzialną za interesującą mnie część?
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics

RE: Zmiana rozmiaru paska narzędzi przy minimalizacji CSa - OBCY1910 - 12.10.2010 19:56

A koniecznie musi być z lewej strony ekranu , ponieważ na dole działa a z lewej strony nie działa ......A jakich rozmiarów masz monitor chodzi mnie o cale.

RE: Zmiana rozmiaru paska narzędzi przy minimalizacji CSa - TenTo - 12.10.2010 20:09

22"
No z lewej bądź prawej bo wtedy lepiej widzę jak ktoś mi napisze(wyskakuje mi cały pasek, gdy jest na dole to nie zawsze zauważę).

Edit:
Czyli nikt nie ma pomysłu?