Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Realtek HD cichy mikrofon. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Realtek HD cichy mikrofon. (/realtek-hd-cichy-mikrofon-1031-t)

Realtek HD cichy mikrofon. - Suruf - 16.08.2009 20:27

Witam czy spotkał sie ktoś z problemem cichego mikrofonu w karcie dźwiękowej REALTEK HD na płycie Asusa ? Na XP występował ten sam problem jednak po włączenie testu zawsze dochodziło do dobrej głośności - w W7 RTM nie widzę czegoś takiego jak test ..... Dodam że sterowniki najnowsze ściągnięte ze strony asusa.

RE: Realtek HD cichy mikrofon. - lc0ne - 16.08.2009 21:44

Wystarczy pobawić się suwakami odpowiedzialnymi za nagrywanie dźwięku. Jeżeli chcesz, żeby ktoś cię słyszał, a ty siebie nie nagrywanie na max, odtwarzanie wyłączone. Jeżeli chcesz słyszeć to co mówisz do mikrofonu wystarczy odgłośnić odtwarzanie.

[Obrazek: eq30y1.png]

[Obrazek: 68xa2a.png]

[Obrazek: 2hqazrd.png]

To by było na tyle. Na każdej karcie ustawia się tak samo.

RE: Realtek HD cichy mikrofon. - Suruf - 16.08.2009 22:28

ok dzięki za pomoc - coś lepiej ale ogólnie doczytałem się że wszędzie jest problem z majkiem na tej karcie ... :/

RE: Realtek HD cichy mikrofon. - Dzejkop - 17.08.2009 08:40

Włącz funkcję Mic-Boost.

RE: Realtek HD cichy mikrofon. - Suruf - 17.08.2009 17:14

jakbym jescze ją miał Zacieszacz

RE: Realtek HD cichy mikrofon. - Xavierxas - 28.02.2011 20:52

Witam!

Mam identyczny problem co ten Pan powyżej, tylko że nie mam takich opcji w Właściwościach głośników. Chodzi o te suwaki Microphone.

Od paru dni się męczę Smutny w mikrofonie słychać tylko szumy, już nawet zainstalowałem najnowsze stery ;/ i sprawdzałem czy mikrofon nie jest zepsuty.

Proszę o pomoc!