![]() |
Rozwiązany Windows 7 się nie uruchamia (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Windows 7 się nie uruchamia (rozwiązany) (/windows-7-sie-nie-uruchamia-rozwiazany-10267-t) |
Windows 7 się nie uruchamia (rozwiązany) - tommy7 - 08.10.2010 14:46 Witam Mam ciężki problem ze swoim systemem. Gdy próbuję go odpalić normalnie zawiesza się na ekranie ze znaczkiem Windowsa. Gdy próbuję użyć narzędzia naprawiania systemu mijają te ekrany z paskiem postępu, potem jedynie czarny ekran. Gdy próbuję go zainstalować ponownie ( Z USB bo na razie nie mam dostępu do płyty) podobnie jak przy naprawianiu systemu mijają paski (widać, że coś działa) ale potem już tylko czarny ekran. Robiłem odzyskiwanie systemu - nic nie pomogło. Wyjmowałem urządzenia USB - bez skutku. Jedyne co działa to tryb awaryjny, i chwała mu za to bo dzięki temu mogę napisać tego posta ![]() Czy ktoś wie jak mi pomóc ? Jeżeli nie chce się odpalić nawet instalator Windy to ja nie mam pojęcia jak można to naprawić ![]() Będę wdzięczny za każdą podpowiedź która może mi pomóc rozwiązać problem. Pozdrawiam RE: Windows 7 się nie uruchamia - ihatebuffering - 08.10.2010 14:58 Witam. Możesz napisać po czym się tak stało? Po instalacji jakiegoś programy/gry, zmianie plików itp? To może być problem sprzętowy, jeśli nawet instalator się nie uruchamia. Między innymi dysk lub ramy. W trybie awaryjnym, powinno się dać pobrać program HDtune i przetestować dysk. Możesz też przetestować ram-y programem Memtest. RE: Windows 7 się nie uruchamia - dziki314 - 08.10.2010 15:37 Zobacz ten sposób, pobierz te pliki tutaj wypakuj je potem pobierz program uTorrent 2.0.4 potem kliknij na te pliki które pobrałeś w zależności od twojej wersji systemu ,po pobraniu wypal ten obraz na cd i napraw system. Jest to specjalnie zrobiony obraz do naprawy systemu jak ktoś nie ma lub usuną partycje recovery z laptopa. ![]() RE: Windows 7 się nie uruchamia - tommy7 - 08.10.2010 17:00 No właśnie najdziwniejsze jest to że nic nie instalowałem, tylko javę, ale wszystko chodziło nawet po restarcie. Potem jak już się nie chciał włączyć to przywróciłem stan sprzed wgrania javy i to nie pomogło. Skorzystałem z waszych rad. HD Tune i Mem Test nic nie wykazały, a z repair discu nie mogę skorzystać bo tak jak przy instalatorze i naprawianiu systemu pokazuje się tylko czarny obraz. Chyba , że można go odpalić pod trybem awaryjnym, bo ja próbowałem go bootować ze startem systemu. Jak będę wieczorem w domu przeskanuję go porządnie antivirem, jak i to nie pomoże, to chyba czeka mnie format. RE: Windows 7 się nie uruchamia - stingear - 08.10.2010 18:50 Nie trzeba od razu formata, zacznij od naprawy systemu. Włóż płytkę z W7 i wybierz opcję Napraw. Jeżeli to nie pomoże, to dopiero rób formata. Dla 100% pewności usuń partycję z systemem i "Zastrzeżoną", a następnie z wolnego miejsca utwórz partycję, a kreator sam sobie dorobi "Zastrzeżoną". RE: Windows 7 się nie uruchamia - tommy7 - 08.10.2010 20:36 (08.10.2010 18:50)stingear napisał(a): Nie trzeba od razu formata, zacznij od naprawy systemu. Włóż płytkę z Windows 7 i wybierz opcję Napraw. Jeżeli to nie pomoże, to dopiero rób formata. Dla 100% pewności usuń partycję z systemem i "Zastrzeżoną", a następnie z wolnego miejsca utwórz partycję, a kreator sam sobie dorobi "Zastrzeżoną". Nie wiem jak to możliwe, ale gdy już zrezygnowałem wyłączyłem go i udałem się w podróż do domu. W domu odpaliłem i ku mojemu ździwieniu działa jak gdyby nigdy nic o_O. Także dziękuję wszystkim za pomoc, i jak ktoś będzie miał podobny problem - niech da swojemu komputerowi parę godzin odpoczynku - może tak jak u mnie naprawi się samo ![]() RE: Windows 7 się nie uruchamia - stingear - 08.10.2010 21:38 Stęsknił się za domem poprostu, a jak wrócił to i ozdrowiał ![]() |